Decăderea lui Sterpu! De la fără penali la susținerea acestora

Asistăm în aceste zile la o decădere, cel puțin morală, a organizației PNL Săcele în frunte cu așa-zisul lider al organizației, Ciprian Sterpu. În anul 2018, pe când era un simplu consilier local, se lăuda cu mândrie pe Facebook că a semnat inițiativa “FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”.

Ajuns în funcția de președinte interimar al organizației PNL Săcele, Sterpu e pus în fața unor situații dificile : Să susțină sau să nu susțină penalii în funcții publice? Se pare că acesta preferă să-i susțină în continuare pe penali. Dacă la începuturi îl susținea pe liderul mafiot al organizației PNL Săcele Andi Kadas ( probabil pentru faptul că nu l-a lăsat să moară de foame), acum îl susține în continuare pe Cristian Popa în funcția de consilier local deși acesta este arestat de mai bine de 120 de zile.

Legea va îndreptata lașitatea lui Sterpu

Deși organizația PNL Săcele nu a luat nici o măsură împotriva lui Cristian Popa, Codul Administrativ va îndrepta lașitatea acestora.  Cum Cristian Popa a fost arestat, acesta a lipsit la 8 ședințe consecutive în 3 luni consecutive, astfel că, potrivit Codului Administrativ, mandatul de consilier încetează. În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local se află și proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier al liberalului Cristian Popa.

Interesant este că la ședința pe comisii privind încetarea mandatului, consilierii PNL nu au participat, semn că încă îi susțin pe cei din partid care se confruntă cu probleme penale. Dacă în alte județe sau alte partide liderii politici își făceau repede curățenie în filialele unde erau oameni cercetați penal, la Săcele, nici pe cei care au stat în arest nu vor să-i scoată din circuit.

Și totuși: De ce nu ia Sterpu atitudine față de Cristian Popa? Motivul e simplu: Campania electorală a lui Sterpu a fost plătită de Cristian Popa. Sperăm că nu din banii care trebuiau să ajungă în spitalele brașovene.

Consilierii locali amenințați cu plângeri penale de către Cristian Popa

Faptul că este în arest la domiciliu nu îl împiedică pe Cristian Popa să-i amenințe cu plângeri penale pe consilierii locali ai Municipiului Săcele dacă vor aplica prevederile Codului Administrativ. “ Mă voi considera îndreptățit a sesiza cu plângeri penale către autoritățile competente pentru fiecare consilier…….iar pe cale civilă voi solicita daune morale și material de la fiecare consilier local” – se precizează în scrisoarea trimisă de către Cristian Popa consilierilor locali săceleni. Cum poate PNL Săcele să tolereze asemenea comportament ?