De la tranzacția unei vaci la tentativă de omor

Un bărbat de aproximativ 50 de ani, din Municipiul Săcele, a fost la un pas să-i curme viața unui cunoscut de-al său, cu câțiva ani mai tânăr, după ce și-au amintit de „datorii”, în timp ce se cinsteau cu băuturi alcoolice, bucuroși fiind că s-au înțeles în legătură cu o tranzacție.

În fapt, cei doi bărbați din Săcele, care sunt crescători de animale, s-au înțeles cu privire la vânzarea unei vaci, dar lucrurile au degenerat, de la alcool.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu, ne-a explicat ce au stabilit anchetatorii, în urma primelor cercetări. Astfel, potrivit acestuia, miercuri – 29 septembrie, agresorul ar fi cumpărat de la victimă o vacă, apoi, pentru a „uda” înțelegerea, s-au apucat să bea, iar la un moment dat și-au amintit de niște neînțelegeri mai vechi. În acest context, săceleanul de aproximativ 50 de ani a scos un cuțit cu lama de 15 centimetri și l-a înjunghiat pe amicul său, perforându-i un plămân.

Cazul a fost anunțat în jurul orelor 21.30, prin apel la 112, iar victima a fost transportată de urgență la spital, supraviețuind atacului. Pe de altă parte, inculpatul, L.T., a fost reținut pentru 24 de ore, iar ieri după-masă a fost propus spre arestare preventivă, pentru tentativă la omor, fiind emis mandat pe o perioadă de 30 de zile (cu drept de contestație)