Cu “sponsorul” în arest, liberalismul a murit la Săcele

Cifrele de la alegerile parlamentare, comparate cu cele de la alegerile locale, ne arată niște date foarte interesante despre cum au votat săcelenii, în speță locuitorii din cartierul Gârcini.

PNL-istul Ciprian Sterpu, care locuiește în Municipiul Brașov, a reușit la alegerile locale să-i “motiveze” mult mai bine pe locuitorii din cartierul Gârcini, în comparație cu alegerile parlamentare, deși și la acestea din urmă era credidat cu șanse pentru a accede în Parlamentul României.

La alegerile locale, Ciprian Sterpu a fost în preferințele electoratului din cartierul Gârcini, reușind să obțină în această zonă 1037 de voturi, reprezentând aproximativ 70% din voturile exprimate în cele 3 secții de votare din Gârcini.  În schimb, la alegerile parlamentare candidatul Sterpu a obținut în cartierul Gârcini doar 106 voturi, cu 931 de voturi mai puține față de cât a obținut la alegerile locale doar în Gârcini.

Și ponderea voturilor din cartierul Gârcini față de numărul total de voturi pe care le-a obținut candidatul Sterpu în cele două rânduri de alegeri este foarte interesantă. Dacă la alegerile locale, voturile obținute de Sterpu în cartierul Gârcini însemnau 28.32% din totalul de voturi obținute, la alegerile parlamentare voturile  obținute de Sterpu în cartierul Gârcini înseamnă doar 5.78% din totalul de voturi obținute de acesta.

Dar oare ce s-a întâmplat în cartielul Gârcini de a murit așa repede liberalismul ? Cum de nu a mai reușit candidatul liberal Ciprian Sterpu să-i  “motiveze” pe cei din Gârcini? Sau acest rezultat se datorează faptului că “sponsorul” liberal se află în arest ?