Cu pumnul în gură ! ADI ISO Mediu mărește nejustificat tariful la salubritate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ISO Mediu, controlată de primarul liberal al Râșnovului, Liviu Butnaru, nimeni altul decât finul înauguratorului de aeroporturi, vătaful județean Adrian Veștea, își propune ca în ședința de mâine a asociației să informeze UAT-urile despre mărirea tarifului de depozitare a deșeurilor la rampa FIN-ECO cu aproximativ 60%, de la 83,58 lei/ tona la 140,97 lei fara TVA/tonă. Pe lângă taxa de depozitare, se adaugă și contribuția pentru economia circulară de 80 lei/tonă.

Dacă până acum tarifele de depozitare a deșeurilor la rampa FIN-ECO erau aprobate în mod ilegal de către Consiliul Local Brașov, acum liberalii lui Veștea au decis ca această taxă să fie impusă direct de către Asociația ADI ISO Mediu. Practic, liberalii care conduc asociația ADI ISO Mediu le pune pumnul în gură primăriilor și cetățenilor din județ.

Deși ne aflăm  într-un val al scumpirilor, liberalii brașoveni țin morțiș să le mai dea o palmă locuitorilor județului Brașov, mărind cu 60% taxa pentru depozitare a deșurilor pentru anul 2022. Astfel, fiecare locuitor al județului Brașov va simți o creștere semnifictivă a tarifului la salubritate pentru anul viitor. Pe lângă creșterea absurdă cu 60% a taxei de depozitare, tariful de salubritate se va majora și datorită exploziei prețurilor la carburant, dar și a creșterii salariului minim pe economie.

Dacă la început Asociația ADI ISO Mediu a avut misiunea de a închide rampele de deșeuri neconforme din județ, lucru care nu s-a întâmplat, deși primăriile din județ au plătit acestei asociații anual contribuții consistente, fiecare rampă neconformă din județ fiind închisă  sau în curs de închidere prin eforturile edililor, cu excepția Municipiului Brașov. Astfel, ce rol mai are ADI ISO Mediu ? Doar de a face anumite jocuri pentru o gașcă de interese ?

Suntem curioși ce părere are purtătorul de cuvinte goale al PNL Brașov, Ciprian Sterpu, despre modul în care Veștea și finul său gestionează asociația ADI ISO Mediu.