Celebrul parapantist Toma Coconea, invitat special la PWC Skydreamers Open 2022 de la Săcele

Organizatorii PWC Skydreamers Open 2022 Brașov sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, cartierul general fiind chiar la Săcele. Deschiderea oficială va avea loc pe 13 mai, iar la competiție sunt așteptați piloti de renume.

„Bunloc și Postăvarul sunt cele două zone principale de decolare. Vom anunța în fiecare dimineață pe pagina noastră de facebook (Pre PWC SkyDreamers Open 2022), locația, în funcție și de condițiile meteo. Sunt mulțumit de participare mai ales că este doar a doua ediție și războiul este aproape. 60 la sută dintre concurenți vin din afara României și asta cred ca este un plus pentru că putem să promovăam astfel și această zonă superbă”, a specificat Cristian Deacu, organizator PWC Skydreamers Open 2022 Brașov pentru bizbrasov.ro.

Invitat special este Toma Coconea, unui dintre „pionierii” parapantei din țara noastră. Toma Coconea a început să se dea cu parapanta în anul 1991, la vârsta de doar 16 ani. În cei 31 de ani dedicați parapantei, acesta a ajuns să fie singurul om de pe glob care a participat la toate edițiile celebrei curse Red Bull x-Alps, la edițiile din 2007 și 2011 urcând pe a doua poziție în clasament.

„Sunt încântat să vin la Brașov, la PWC Skydreamers Open 2022. Mă duc pentru spiritul competițional și să mă întâlnesc cu ceilalți piloți. Așa este firea mea. Îmi place să socializez cu sportivii, să concurez și să zbor. Nu mi-am propus niciun obiectiv. Eu sunt mai mult pe nișa hike@climb și de aceea echipamentul meu nu este tocmai potrivit pentru competițiile de viteză, dar mă voi bucura de fiecare oră de zbor. Este important pentru România că organizăm astfel de competiții, care ajută la dezvoltarea acestui sport și la noi, dar e foarte bine și pentru ceea înseamnă turismul”, a spus Toma Coconea pentru aceași sursă.

Parapantistul în vârstă de 47 de ani îi așteaptă pe brașoveni și turiști în număr cât mai mare în zona de start. Îl veți putea urmări „live”, pe cerul Săcelelui, între 13 și 19 mai.

Programul PWC Skydreamers Open 2022 :

  • 13 mai: deschiderea oficială
  • 14 – 19 mai: ora 12 ( Bunloc sau Postăvarul) – briefing, pregătire piloților, decolare ora 13, start din aer.

[fbcomments]