Bătaie cu săbii și topoare la Săcele, după ce două fete s-au îndrăgostit de același băiat

O poveste de dragoste ca-n şatră, cu deznodământ aproape mortal a avut loc sâmbătă, 21 noiembrie, în cartierul de romi Gârcini din Săcele. Pentru că două fete voiau acelaşi bărbat, clanurile lor s-au războit în stradă, o bătaie generală cu pumni, picioare, bâte şi topoare.

După mai multe apeluri la 112, zona a fost împânzită de poliţişti şi jandarmi. Au fost alertaţi de urgenţă chiar şi luptătorii SAS, dar nici aşa nu i-au putut linişti prea uşor pe cei aflaţi în război.
„La data de 20 noiembrie 2021, în jurul orei 19:50, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Săcele, judeţul Braşov are loc un conflict între mai multe persoane. La faţa locului au fost dirijate, de îndată, echipaje de poliţie, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi, care au luat primele măsuri de restabilire a ordinii şi liniştii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar Alina Ivan.

Până să fie potolit conflictul, după câteva zeci de minute de haos, un bărbat de 42 de ani a fost aproape omorât (lovit cu un topor în cap, a ajuns la Terapie Intensivă), iar alte două persoane au fost rănite grav (internate la UPU, dar conştiente şi stabile).
„Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, trei bărbaţi, cu vârste de 40, 45 şi 47 ani, s-ar fi agresat fizic, ulterior, în agresiune intervenind şi alte persoane, rude ale acestora. Cei trei bărbaţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, în cazul unuia dintre aceştia fiind necesară internarea”, a adăugat comisarul Alina Ivan. Patru ore au strâns probe anchetatorii de la faţa locului.

Din dragoste
Războiul a început după o poveste de dragoste.  Cum două tinere iubeau acelaşi bărbat, între ele a pornit un scandal monstru. Una dintre fete a mers să-şi arate muşchii chiar acasă la rivală. A aruncat cu ameninţări în stânga şi-n dreapta şi a promis că se va întoarce cu fraţii ei, să-i pună la punct. Iar la lăsarea întunericului… a început războiul.
„Nu mă calmez! Nu mă mai calmez!”, „Păi nu ai de ce să te calmezi!”, „Eu nu mă calmez! Până nu îl omor pe unul, nu mă calmez!”, se aude pe fundalul imaginilor publicate de Antena 1.

Agresorii înarmaţi cu bâte şi topoare, au fost filmaţi de de camerele de supraveghere din Săcele.  Pe filmare se observă cum agresorii, înarmaţi cu bâte şi topoare, vin să le ceară socoteală rivalilor.
„Cum a venit de la muncă, a intrat peste el în casă şi i-a dat direct cu toporul. L-a trântit jos şi de acolo a intrat în casă peste mine, peste mama, peste fraţii mei mai mici şi ne-au bătut”, a declarat un martor pentru Antena 1. „Cu bâte, cu topoare, cu săbii”, au atacat 15-20 de persoane, a mai spus localnicul.

Acuzaţiile oficiale: Tentativă de omor şi violare de domiciliu
Duminică, în jurul orelor 10.30, Poliţia a revenit cu primele măsuri luate. „În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că persoanele implicate ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului persoanei vătămate şi ar fi agresat-o fizic pe aceasta, cu un obiect contondent. În baza probatoriului administrat în cauză, două dintre persoanele bănuite de săvârşirea faptei, respectiv bărbaţii în vârstă de 40 şi  45 ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.  Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de «tentativă la omor» şi «violare de domiciliu», în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, a precizat IPJ Braşov, printr-un comunicat de presă.

[fbcomments]