ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE în Municipiul Săcele

Am precizat într-o informare anterioara că, la nivelul lunii Aprilie a.c., echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai Primăriei Săcele și ai Gărzii de Mediu Brașov au efectuat controale pe raza municipiului pentru identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

Unele dintre aceste depozite ilegale au fost ecologizate până în prezent – Gârcinului, V. Dreasă, Subobrej, malul pârâului Timiș.

De departe cea mai mare problemă a constituit-o zona situată pe strada A. Iancu nr. 62 (în spatele fostului CAP Turcheș) unde, pe un teren în suprafață de cca 6000 m2 erau depozitate ilegal deșeuri municipale.

Prin eforturi susținute ale Primăriei mun. Săcele  și ale operatorului de salubritate a fost ecologizată și această zonă. O problemă majoră cu care ne-am confruntat a  fost și faptul că gunoaiele erau aruncate printre tufișurile și arbuștii crescuți natural pe teren, împiedicând activitate de străngere a lor.

S-au efectuat următoarele lucrări:

  • Defrișarea tufișurilor și arbuștilor
  • Strângerea resturilor vegetale in grămezi – cu utilaje cu șenile
  • Transportul deșeurilor vegetale cu utilaje dotate  cu greifer – 120 m3
  • Colectarea, transportul și depozitarea în Rampa Ecologică Brașov a deșeurilor depozitate ilegal – 270 m3însumând 85.34 tone
  • Nivelarea terenului cu utilaje cu lamă și șenile
  • Perierea finală pe teren pentru colectarea ultimelor resturi

În acest mod a fost reabilitată în totalitate zona menționată anterior.

Pe această cale facem un apel către toți cetățenii să  nu mai arunce deșeuri municipale pe domeniul public sau să plătească diverși indivizi care colectează gunoaie și care nu sunt acreditați pentru a desfășura astfel de activități. Celor care nu respectă aceste prevederi le vor fi aplicate amenzi contravenționale putându-se merge chiar și la confiscarea oricăror mijloace de transport a deșeurilor.