A fost semnat primul contract prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

În această săptămână, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul Virgil Popa a semnat primul contract de finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny în valoare de 8.413.576 lei.  Este vorba despre proiectul  extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră  din cartierul Cernatu , urmând ca în perioada următoare să semnăm și contractul pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă în aceeași zonă.

Cele 9 străzi din cartierul Cernatu care vor beneficia de aceste investiții sunt : Valea Cernatului, Bisericii Române, Mihai Eminescu, Oltului, Luceafărului, Zorilor, Nicolae Nicoleanu, Căprioarei și George Coșbuc.

În perioada următoare, administrația săceleană va începe demersurile privind încheierea contractelor subsecvente în vederea proiectării și a începerii lucrărilor propriu-zise.

Pentru a putea discuta de modernizarea infrastructurii stradale ( asfalt, trotuare), este necesar ca să rezolvăm în primul rând rețelele de apă-canal, mai ales că multe zone din Săcele au fost vitregite zeci de ani de astfel de investiții.Încercăm să identificăm și să accesăm cât mai multe surse de finanțare nerambursabilă care ne vor ajuta să degrevăm bugetul local.” a precizat primarul Virgil Popa.

[fbcomments]