Virgil Popa: Până la finalul anului Săcelele va deveni Stațiune Turistică

490

Începând cu luna mai am demarat procesul de atestare a Municipiului Săcele ca Stațiune Turistică de Interes Local. În prima fază a fost desfășurată o analiză de nevoi a săcelenilor cu privire la dezvoltarea sectorului turistic și cultural al localității. În luna iunie vom organiza o consultare publică privind atestarea turistică a localității cu operatorii de turism din Municipiul Săcele, cât și cu reprezentanți ai Ministerului Turismului.

Dacă lucrurile vor decurge bine, până la 1 septembrie vom înainta către Ministerul Turismului toată documentația solicitată conform legii pentru ca Municipiul Săcele să fie atestat ca Stațiune Turistică de Interes Local. Această atestare înseamnă respectarea anumitor criterii, pe care le îndeplinim la această oră. Până la sfârșitul anului 2019, prin Hotărâre de Guvern şi în urma vizitei comisiei care se ocupă de clasificare, care va verifica în localitate dacă ce am scris în documentaţie se regăseşte în teren, vom fi atestaţi ca staţiune turistică de interes local.

Prin declararea Municipiului Săcele ca Stațiune Turistică de Interes Local vom beneficia de noi avantaje în accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, fapt care se aplică atât administrației publice locale, cât şi întreprinzătorilor privaţi.
Atestarea Municipiului Săcele ca Stațiune Turistică de Interes Local este un proiect personal, asumat în programul electoral 2016-2020.

Primar
Ing. POPA Virgil

Comments