Virgil Popa: Sper ca noul Guvern PNL nu va mai îndrăzni să se atingă de Spitalul Municipal Săcele

400

Dragi săceleni, așa cum am precizat încă din prima zi de mandat, sănătatea va fi o prioritate pentru actuala administrație. Astăzi, am bucuria să vă informez că cele 2 proiecte importante din domeniul sănătății, Spitalul Municipal Săcele și Policlinica Săcele, se dezvoltă în continuare.
Am pornit la drum în anul 2016 de la un spital închis în anul 2011 de către guvenul PDL și păstrat închis de către administrația locală PNL- PDL și de la o Policlinică ce se afla într-o stare avansată de degradare.
Încă de la preluarea mandatului de primar, cu sprijinul Consiliului Local și prin implicarea Guvernului României am demarat procedurile de redeschidere a Spitalului Municipal Săcele. Deși mulți opozanți politici au susținut că redeschiderea Spitalului va fi imposibilă, pe 17 iulie 2017 am reușit să redeschid Spitalul Municipal Săcele.

UNDE AM AJUNS IN ANUL 2019 .
Astazi Spitalul Municipal Săcele înseamnă :
Peste 50.000 de cazuri medicale rezolvate
– 11 secții/compartimente
– Ambulatoriu de specialitate : 14 specialități medicale
– 192 locuri de muncă : 45 medici , 92 asistenți medicali si 55 personal auxiliar.
Adăugăm și Proiectul Policlinicii Săcele care astăzi înseamnă o modernizare completă a cladirii , a parcarii cât și funcționarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Săcele în cadrul Policlinicii
Cele doua proiecte , Spitalul Municipal Săcele și Policlinica Municipiului Sacele , sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră, cât și pentru comunitățile aflate în jurul Municipiului Săcele. În același timp, costurile de funcționare și de dezvoltare sunt mari , deocamdată peste posibilitatile noastre locale.
De aceea, implicarea Guvernului României , cel de dupa anul 2016 , a fost esențială în demararea si dezvoltarea acestor proiecte. Așa cum a fost și în această perioada când Guvernul PSD a alocat pentru functionarea si dezvoltarea Spitalului suma de 5 milioane de lei . O mare parte din suma de 5.000.000 lei va merge pentru cofinanțare a două proiecte medicale foarte necesare în Săcele. Primul proiect se va derula pe parcursul a doi ani, prin achiziționarea de echipamente medicale în valoare de 9.000.000 lei. Prin al doilea proiect ne dorim achiziționarea a doi roboți, pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale în spital, iar investiția totală este de 2,1 mililoane de lei. De asemenea, la Spitalul Municipal Săcele se va monta un lift.
Mulțumim Guvernării PSD pentru sprijinul acordat!!! Sper ca noul Guvern PNL, format și din vechii PDL-iști, nu va mai îndrăzni să se atingă de Spitalul Municipal Săcele deși în programul lor de guvernare apare des menționat cuvântul comasare. Pentru mine și întreaga echipă, sănătatea nu are culoare politică, iar cele două proiecte importante Spitalul si Policlinica Municipiului Săcele, trebuiesc susținute necondiționat !

Primar
Ing.POPA Virgil

Comments