Vești bune pentru locuitorii din cartierul Baciu! Au început lucrările de apă și canal

231

Începând de astăzi în municipiul Săcele au început lucrările de reabilitare și de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și a celor de canalizare pe 13 străzi din cartier Baciu: Canalului, Brazilor, Verii, Cloșca, Horea, Izvoarelor, Crișan, Caraiman, Al. I. Cuza, Dealului, De Mijloc, Cerbului și Vâlcele.

Valoarea contractului ce include reabilitarea și exitinderea rețelelor de alimentare cu apă pe aceste străzi este de 6.687.250,46 de lei fără TVA, iar perioada de realizare este de 24 de luni. În ceea ce privește valoarea contractului pentru lucrările de extindere a canalizării, aceasta este de 9.375.975,87 de lei fără TVA, iar perioada de efectuare a lucrărilor este de 36 de luni.

Lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă se realizeaza cu finanțare de la bugetul de stat prin PNDL 2, iar cele de extindere a rețelelor de canalizare cu finanțare de la bugetul local al Municipiului Săcele.

Le reamintim locuitorilor din cartierul Baciu că în luna noiembrie 2018, consilierii locali PNL și PMP s-au opus accesării unei linii de finanțare pentru a putea realiza și rețeaua de canalizare de pe cele 13 străzi, atunci când liderii PNL și PMP, Andi Kadas și Mihai Costel au pus  presiune pe consilierii locali pentru a bloca acest proiect doar din cauza orgoliilor politice . În cele din urmă, administrația săceleană condusă de Virgil Popa a reușit să asigure finanțarea acestui proiect, astfel se vor introduce simultan rețeaua de apă potabiliă și de canalizare.

Comments