Veștea pierde pe mâna lui Kadas

301

Consiliul Județean Brașov pierde pe banda rulantă procesele din instanță. După ce președintele Adrian Veștea a pierdut în urmă cu câteva săptămâni procesul cu Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă și a fost obligat să îndepărteze două inscripții în limba maghiară de la ieșirea din județul Brașov către județul Covasna, săptămâna aceasta a mai primit o palmă din partea justiției. Mai exact, instituția pe care o conduce a pierdut recursul în procesul cu doctorul Alexandru Grigoriu.

Mai jos o să vă prezentăm un material realizat de newsbv despre Scandalul de la ocuparea postului de manager la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov și despre modul cum doctorul Alexandru Grigoriu a fost executat.

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a organizat în perioada februarie-martie 2019 concurs pentru ocuparea funcției de manager – persoană fizicăîn conformitate cu Hotărârea Consiliului Județean nr. 190/28.06.2018.

Iar de aici începe un întreg scandal, care a ajuns în instanță. În treacăt fie spus, există un domn consilier județean care se laudă că o să își pună oamenii în toate posturile cheie…

Dintre cei 4 candidați înscriși, doi au fost admiși iar doi respinși, printre care și managerul de la acea vreme !

Unul dintre candidații respinși este Dobre Romeo Antonio. Acestui i se reproșează că nu are copii certificate după anumite documente, vezi facsmil, dar și lipsa unui document, respectiv diploma de master.

Al doilea candidat respins este chiar actualul manager în funcție (pana la data concursului), pe motiv că nici el nu are copii certificate după anumite documente. Penibilul situației este cu atât mai mare cu cât aceste documente există deja la Serviciul de Resurse Umane. Mai mult, actele depuse de Grigoriu erau copii xerox după documente certificate notarial din 2015, pentru concursul de manager pe care îl deținea la acea oră.

Iar pentru că reaua-voință este evidentă din partea celor care au pus la cale acest concurs, mai subliniem faptul că pe lângă copiile certificate, mai este solicitată „declaraţie pe propria răspundere privind conformitatea cu originalul a copiilor de pe documentele depuse la dosarul de înscriere”. La ce mai este necesară această declarație, dacă actele solicitate anterior sunt certficate de legalitate? Pentru că o declarație în fals atragere răspunderea penală. Începe să fie evident faptul că s-a dorit o bulibășeală în întocmirea dosarului de candidat.

Interesantă este apariția pe lista de candidați admiși a unei persoane care a avut probleme mari cu autoritățile. Este vorba despre Diana Mihaela Croitoru, directorul general al Centrului rezidenţial – cămin pentru persoane vârstnice „Paradisul Montan”.

Poliţia a descins cu mandat de percheziţie în data de 13 februarie 2018 la azilul de la Moieciu. Din 2016, proprietarul centrului de bătrâni, în fapt o pensiune fără autorizaţie, era în atenţia autorităţilor. Acțiunea oamenilor legii a avut loc ca urmare a unor suspiciuni de evaziune fiscală. Poliţiştii au ridicat la avea vreme mai multe înscrisuri de la cămin, printre care şi contractele de prestări servicii încheiate de către bătrânii cazaţi la cămin cu unitatea.

Ce rol a avut Andi Kadas ?

Pe lângă faptul că este Președintele PNL Săcele și consilier județean, Kadas mai este președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Brașov și președintele Consiliului de Administrație la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov, precum și președintele Comisiei de concurs pentru stabilirea managerului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov.

La fel cum a făcut la DGASPC Brașov, Andi Kadas vrea să-și pună oamenii lui în toate funcțiile cheie unde are influență. Se pare că la Spitalul de Neuropsihiatrie Brașov , Kadas a pierdut prima bătălia, dar nu și războiul. Miza acestor posturi de manager de la spitalele din județ o reprezintă contractele ce doresc a fi acaparate de un grup de afaceri.

Cum poate tolera Președintele PNL Brașov,Adrian Veștea, aceste jocuri subterane, deși în toate discursurile politice susține că este apărător al democrației ? Oare Veștea îl susține pe Kadas sau Kadas îl șantajează pe Veștea ?

Comments