Verdict ANI : PNL- istul Cristian Popa se află în conflict de interese

463

După cum bine știți, PNL-ul la nivelul județului Brașov are la ora actuală cei mai mulți penali în funcții publice. Încă de la începuturi, organizația PNL Săcele a dat singurii politiceni locali penali : Vasile Lața și Matei Gavrilă. Și pentru a se alinia din nou cu trendul județului, PNL Săcele dă un consilier local aflat în conflict de interese.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleși local, printre care și consilierul local PNL Săcele Cristian Popa.

POPA MARIUS-CRISTIAN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local Săcele, Județul Brașov – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a luat parte la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local prin care au fost aprobate cuantumurile procentelor din profiturile nete înregistrate în anii 2016, 2017 și 2018 de Regia Publică a Pădurilor Săcele R.A., în vederea repartizării către salariați, având un interes patrimonial personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local (ca angajat al regiei autonome).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.” se precizează în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Popa Marius Cristian nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Așa cum se poate observa, în cazul PNL-istului Cristian Popa lucrurile ies la iveală și instituțiile statului încep să intre pe fir. Într-o primă etapă PNL-istul Cristian Popa a fost dat afară din cadrul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele când s-a demonstrat că era creierul unui grup organizat, care era foarte bine definit din punct de vedere al ierarhiilor și fiecare avea sarcinile sale bine definite în această grupare. Numai către firma concubinei sale,Popa Cristian a aranjat licitații și a direcționat sute de mii de lei anual. Deși PNL-istul Popa Cristian susține că ar fi victimă politică, demisia responsabilului de achiziții publice din cadrul RPLP Săcele întărește faptul că acolo acționau ca un grup organizat.

Acum a venit rândul celor de la Agenția Națională de Integritate,  care i-au studiat  activitatea de consilier local a PNL-istului Cristian Popa în perioada 2016-2018 și au observat că a luat parte la hotărâri ale Consiliului Local Săcele care i-au adus beneficii personale.  Poate că cei de la ANI ar trebui să-i studieze PNL-istului Popa Cristian și activitatea din mandatul 2012-2016.

După ANI ,urmează  DNA ?

La cum decurge firul narativ al vieții pentru Cristian Popa, nu ne-ar surprinde ca în următoarea perioadă PNL-istul Cristian Popa să intre în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Așa cum v-am mai prezentat anterior, PNL-istul Cristian Popa este un adevărat latifundiar pe plan local.  În anii 2007-2008, pe când făcea jocurile în cadrul Primăriei Municipiului Săcele sub atenta supraveghere a fostului edil Vasile Lața, PNL-istul Cristian Popa a intrat în posesia unui pachet de 20 de terenuri ce însumează peste 100.000 mp, situate în punctele cheie ale Municipiului Săcele. Pe lângă terenuri Cristian Popa a împrumutat diverse persoane fizice cu peste 160.000 euro, iar în 2018 a dat un tun imobiliar de peste 1.000.000 euro de pe urma unor terenuri.

Comments