V.POPA : Activitatea Spitalului NU va fi afectată !

341

Am constatat că unii detractori liberali, în frunte cu Președintele PNL Săcele Andi Kadas și consilierul local PNL Ciprian Sterpu, având la îndemână instrumentele online Saceleanul.ro și Brașov.Tv, vor să ducă în derizoriu toate eforturile pe care le-a făcut actuala administrație săceleană pentru a redeschide Spitalul Municipal Săcele și pentru a crea condiții și dotări la cel mai înalt standard.

Demersul pe care l-am făcut împreună cu Instituția Prefectului și Consiliul Județean Brașov, prin care solicităm 5.000.000 lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru Spitalul Municipal Săcele este doar de a asigura un sprijin financiar unității spitalicești, acest tip de demers fiind făcut de zeci de UAT-uri din țară.
O mare parte din suma de 5.000.000 lei va merge pentru cofinanțare a două proiecte medicale foarte necesare în Săcele. Primul proiect se va derula pe parcursul a doi ani, prin achiziționarea de echipamente medicale în valoare de 9.000.000 lei. Prin al doilea proiect ne dorim achiziționarea a doi roboți, pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale în spital, așa cum are și Municipiul Făgăraș de exemplu, iar investiția totală se apropie de 2,1 mililoane de lei, din care noi participăm cu 10%”. De asemenea, la Spitalul Municipal Săcele se va monta un lift pentru targă și pacienți, investiție care ar costa în jur de 350.000 lei.
Probabil cum nu au reușit să pună mână pe contractele de la Spitalul Municipal Săcele, acest demers a fost interpretat în scop electoral de către liberalii săceleni, folosindu-se afirmații aberante precum “”Colaps financiar” sau “Spitalul se va închide” cu scopul de crea teamă și de a-i induce în eroare pe angajații spitalului și pe săceleni. Probabil că acești pseudo politicieni liberali confundă actuala administrație cu administrațiile de tristă amintire PNL-PDL.

Îi asigur pe săceleni, cât și pe angajații Spitalului Municipal Săcele, că activitatea spitalului nu va fi în nici un fel afectată.
Cum am afirmat încă din prima zi de mandat ca primar al Municipiului Săcele, pentru administrația săceleană Sănătatea este și va fi mereu prioritară.

Primar
Ing. POPA Virgil

Comments