Un nou audit a început la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele

403

După cum bine știți, în perioada 3-28 septembrie 2018, la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, s-a efectuat o misiune de audit asupra activității de Silvoturism unde responsabil de departament era PNL-istul Cristian Popa. În urma multor nereguli găsite la acest departament, Primăria Municipiului Săcele a decis să continue verificările la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele și să examineze toată activitatea Regiei.

În cadrul auditului public intern se vor verifica toate documentele Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele. Auditul se va efectua de către compartimentul Audit Public Intern din cadrul Primăriei Municipiului Săcele în perioada 1 februarie – 30 aprilie. Perioada supusă verificării este 01.01.2015-31.12.2018.

Obiectivele generale ale misiunii de audit public intern sunt :

  • Verificarea modului de constituire a veniturilor
  • Verificarea cheltuielilor efectuate

Ce nereguli s-au găsit la compartimentul Silvoturism ?

În perioada 2014-2018, firma Enjoy&Discover the Nature SRL-D, controlată de concubina PNL-istului Cristian Popa a beneficiat de contracte de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele atribuite prin achiziție directă în valoare totală de 1.092.641 LEI. În toate comisiile de achiziție privind activitatea de Silvoturism, președintele comisiei de achiziții a fost chiar PNL-istul Cristian Popa. De asemenea, aproape în toate contractele a fost încălcat pragul valorii pentru achizițiile directe, prin prelungirea contractelor cu acte adiționale.

Toate neregulile identificate de compartimentul Audit Public Intern din cadrul Primăriei Municipiului Săcele au fost transmise instituțiilor abilitate care continuă cercetările.

După auditul din anul 2018, observând că lucrurile încep să miroasă, directorul RPLP Săcele-Sorin Hermenean a decis prin Hotărârea 126/11.10.2018 să îl schimbe din postul de responsabil cu activitatea de Silvoturism (Tiroliana și Canionul 7 Scări) pe PNL-istul Cristian Popa.

Pe timpul administațiilor liberale, s-a văzut în mod clar că cei de la Regia Pădurilor Săcele au fost stat în stat. Nimeni nu a îndrăznit să îi deranjeze. S-a putut observa disperarea PNL-iștiilor de a-i proteja pe cei de la Regia Pădurilor când au încercat să intimideze un candidat pentru un post în Consiliul de Administrație, și mai ales atunci când au făcut scut în jurul lui Cristian Popa când plenul Consiliului Local a început să dezbată modul prin care concubina lui Cristian Popa a ajuns să beneficieze de contracte. Oare acest partid a beneficiat de finanțare de la oamenii Regiei?

La finalul auditului, vom fi tare curioși să vedem în câte combinații mai este implicat grupul de interes economic format din trio-ul  Sorin Hermenean – Cristian Popa- Olteanu Anișoara.

Comments