Tupeu și nesimțire marca PNL Săcele

366

În cursul zilei de marți, 22 ianuarie, reporterii de la televiziunea online PNL-istă, Şantaj Tv, pe post de scutieri ai şmenarului de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, au declanşat un atac virulent la adresa unui candidat pentru Consiliul de Administraţie al Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele.

Cuprinşi de disperare că şmenarul ar putea fi rejectat de noul Consiliul de Administraţie al Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, iar finanţările oculte ale unor formaţiuni politice cu agendă antisistem vor înceta, pseudo-deontologii de la Şantaj TV încercă să impună în Consiliul de Administraţie al Regiei personaje care să le conserve privilegiile de care au beneficiat în timpul administraţiei PNL-iste a Municipiului Săcele.

Observând că materialul cu rol tendențios nu a avut rezultatul dorit, PNL-iștii săceleni au amplasat în mod ilegal două camere video în plenul ședinței Consiliului Local , încălcând art. 12 din Legea nr.52/2003  și art.10 din Ordonanța nr.35/2002 .  Articole conform cărora ședința de Consiliul Local poate fi înregistrată doar cu acordul Președintelui de ședință, iar Autoritata Publică poate înregistra video ședința de Consiliul Local doar dacă consideră necesar acest lucru.

Faptul că Președintele de ședință i-a interzis consilierului local PNL Mureșan Dan să filmeze, în mod ilegal, cu camera proprie ședința Consiliului Local, a creat o nemulțumire în tabăra PNL-istă iar Președintele de ședință a supus la vot consilierilor locali (deși nu trebuia) dacă sunt de acord să fie filmați. Bineînțeles că majoritatea consilierilor locali nu au fost de acord să fie filmați în mod ilegal.

De ce nu au fost consilierii locali de acord ?

Istoria recentă ne-a dovedit că în lunile trecute, Șantaj TV și un grup de cetățeni cu afinități politice au filmat pe ascuns secvențe din cadrul Ședințelor de Consiliul Local, secvențe care au fost puțin șlefuite cu direcție și făcute publice pe rețelele de socializare. Ținând cont că vor urma 2 ani electorali, consilierii locali au considerat că aceste filmări nu vor avea caracter informativ, ci vor fi materiale de propagandă electorală.

Deși tabără PNL-istă a susținut că vor folosi aceste înregistrări din  ședința de Consiliul Local pentru a-și aduce aminte cum au votat ( mai ales când votează împotriva proiectelor de dezvoltare ale Municipiului Săcele), adevărata miză a fost să filmeze proiectul de hotărâre privind  desemnarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele și să-i compromită pe acestia. De unde această disperare? Pentru că anumite firme de casă ale PNL nu vor mai beneficia de privilegii, precum a beneficiat firma SC ENJOY AND DISCOVER THE NATURE SRL-D.

Mai mult ca sigur acesta este și motivul pentru care organizația PNL Săcele nu a participat  la manifestările prilejuite cu ocazia Unirii Principatelor Române. Și prin acest gest, au demonstrat încă odată că interesele lor patrimoniale primează în fața cetățenilor.

Comments