Trei scenarii pentru Liga 4 Brașov

107

Conducerea AJF Brașov, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții cluburilor de Liga a 4-a pentru discuții privind reluarea sau înghețarea campionatului. Cum miza pentru finalul sezonului este desemnarea echipei campioane, care ar reprezenta Brașovul la barajul de promovare în Liga a 3-a, Goga a propus trei scenarii. Primele două scenarii sunt pentru varianta optimistă în care MTS și MS ar permitea reluarea competițiilor pentru fotbalul amator. În condițiile actuale impuse de autoritățile guvernamentale, șansele ca fotbalul amator sunt practic nule, pentru că echipele ar fi nevoit să intre într-un cantonament prelungit, iar jucătorii și cei din staff să facă mai multe teste pentru coronavirus. În acestă situație, doar CSM Corona Brașov, ocupanta locului doi, și-ar permite luxul să aloce un buget pentru toate aceste cheltuieli.

Play-off în trei cu meciuri tur- retur

Primul scenariu propus de Octavian Goga ar fi ca după 1 iulie, în cazul în care Guvernul va relaxa măsurile, să se dispute un play-off între primele trei clasate, Precizia Săcele, CSM Corona Brașov și Colțea Brașov, cu meciuri tur- retur pentru desemnarea campioanei. Celelalte echipe din Liga a 4-a vor juca doar în Cupa României, variantă în care echipele care vor fi împărțite în două grupe valorice, fără participarea primelor trei clasate din campionat.

Play-off în trei pe teren neutru

Al doilea scenariu propus de AJF Brașov ar fi organizarea după 15 iulie a unui play- off cu câte un singur meci direct între primele trei clasate, jocurile urmând să se dispute pe un teren neutru. Și în acest caz, celelalte echipe din campionatul județean ar juca doar în Cupa României, urmând să fie împărțite în două grupe valorice. În ambele scenarii, AJF Brașov nu a precizat dacă cele trei echipe (Precizia, Corona, Colțea) vor intra în play-off cu punctele acumulate în prima parte a sezonului sau se va apela la înjumătățirea punctelor. Al treilea scenariu avansat de Goga ar fi unul în care AJF Brașov ar decide înghețarea campionatului dacă meciurile nu vor putea fi reluate până la finalul lunii iulie.

Comments