Tiroliana 7 Scări a obținut autorizația ISCIR

221

Tiroliana 7 Scări, unul din cele mai importante obiective turistice din Săcele, a obținut autorizația de funcționare de la ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat).
În urma verificărilor tehnice realizate de către CNCIR Brașov s-a obținut autorizația ISCIR pentru funcționarea obiectivului ”Tiroliana Șapte Scări – Valea Șipoaia cu extindere”. Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele (RPLP Săcele), administratorul obiectivului turistic, a demarat procedura de achiziție a serviciilor necesare funcționării tirolienei de către o firmă autorizată, iar după încheierea contractului cu firma autorizată tiroliana urmând să fie deschisă publicului.
Tiroliana este cea mai lungă instalație de acest fel din România, cu lungime de aproximativ 4 km. Ea pornește chiar de la Canionul 7 scări și urmează în mare traseul turistic. Într-o primă etapă, în anul 2013, s-au pus în funcțiune 21 de ateliere cu o lungime de 2174 m, la care s-au adaugat 4 ateliere pentru copii. În anul 2018 s-au adăugat încă 14 ateliere cu o lungime de cca. 1700 m. Lungimea totală a sistemului de tiroliene este astfel de 3874 m. Ecartul de greutate pentru care se poate folosi tiroliana este de 45 – 90 kg.

Așa cum se poate observa, cu puțină bunăvoință din partea conducerii Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele și fără boicotarea procesului de autorizare ISCIR din partea fostului responsabil de activitatea de Silvoturism, PNL-istul Cristian Popa, miile de turiști ce frecventează zona turistică 7 Scări se vor putea bucura de Tiroliană. Însă de această dată, turiștii vor fi în deplină siguranță.

Comments