Spitalul Municipal Săcele răspunde dezinformărilor din mediul online

298

„Ca urmare a evenimentelor publicate de catre mass-media in mediul online, Conducerea Spitalului Municipal Sacele a efectuat o analiza interna din care au rezultat urmatoarele:

  • In data de 09.06.2019, ora 11, o persoana de sex feminin s-a prezentat in Camera de Garda Pediatrie cu un copil minor. Apartinatorii copilului pretindeau ca sunt parintii, dar nu aveau asupra lor acte doveditoare;
  • Copilul a primit toate ingrijirile medicale conform protocolului medical de la nivelul unitatii medicale pe care o conducem;
  • Adultii apartinatori au fost informati de catre personalul medical de garda asupra necesitatii transportului copilului catre o unitate medicala de specialitate pediatrica superioara, prin chemarea unei ambulante, pentru acordarea de ingrijiri medicale chirurgicale
  • Spitalul Municipal Sacele nu are in structura organizatorica specialitatea chirurgie pediatrica si nu trateaza traumatisme craniene.
  • Fata de aceste informari medicale, presupusii parinti au refuzat monitorizarea si alte ingrijiri, parasind unitatea medicala. Refuzul este consemnat si insusit de acestia in Fisa de Prezentare in Camera de Garda.

Mentionam ca de la redeschiderea spitalului, iulie 2017, s-au acordat ingrijiri medicale pentru 35231 pacienți dintre care 5915 copii si nu s-a inregistrat nicio reclamatie cu privire la calitatea actului medical. In Spitalul Municipal Sacele exista linie de garda in specialitatea pediatrie, deservita de medici primari si specialisti recunoscuti la nivelul judetului Brasov pentru profesionalismul si devotamentul lor aceasta specialitate” se precizează în comunicatul de presă transmis de către Spitalul Municipal Săcele.

Totuși, este foarte interesant că din toate trusturile de presă ce își desfășoara activitatea la Brașov, doar BrașovTv a agitat apele cu acest caz. În 2016 cei de la BrașovTv, pe atunci controlau BrasovulTau, susțineau că Spitalul din Săcele nu se va deschide niciodată, însă Primarul Virgil Popa i-a contrazis prin fapte.

Nu cumva politica celor de la BrașovTv este să discrediteze toate realizările din Săcele ?

Comments