Spital de campanie la Săcele

289

În eventualitatea unui val de infectări cu Covid 19 Spitalul Municipal Săcele a luat măsura de a amenaja un spital de campanie în Săcele. Astfel Sala de Sport a Liceului ”G. Moroianu” a fost transformată în spital de campanie.

Măsura a fost necesară din cauza faptului că unitatea sanitară nu dispune de un număr mare de paturi, iar circuitele medicale existente sunt compatibile desfășurării unei activități medicale pentru patologii non-infecțioase. Sala de Sport dispune de circuite medicale adecvate desfășurării unei spitalizări de campanie, fiind astfel create în primă fază 50 de paturi care pot deservi potențiali pacienți, iar ulterior se vor monta încă  50 de paturi.

Circuitele medicale și amenajarea spațiilor sunt monitorizate de compartimentul de epidemiologie reprezentat de Dr. Daniela Petrescu, medic specialist epidemiologie medicală.

Speranța mea și a noastră, a tuturor săcelenilor, este aceea de a reuși să trecem cu bine peste această criză și să nu fie nevoie de un astfel de spital de campanie. În același timp, prevenirea este absolut necesară și face parte din măsurile luate pentru a proteja comunitatea săceleană. Sănătatea tuturor depinde de sănătatea fiecăruia!” a precizat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

Comments