Șefii RPLP Săcele, implicați în afaceri imobiliare

803

După ce săptămâna trecută v-am relatat despre modul prin care Comandandul Poliției Municipiului Săcele, Comisar Șef Badea Bogdan , a intrat în posesia unui teren de 2000 mp, săptămâna aceasta vom prezenta jongleriile imobiliare ale celor doi capi de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, Sorin Hermenean – directorul regiei și Olteanu Anișoara – directoarea economică a Regiei.

Conform declarației de avere, Olteanu Anișoara deține 2 terenuri pe raza Municipiului Săcele, de 3000 mp, respectiv 3400 mp dobândite în anul 2009. Pentru a obține terenul de 3400 mp de pe strada Morii, Olteanu Anișoara îl bagă la înaintare pe fiul acesteia, E.S., care obține calitatea de mandatar pentru a reprezenta 6 posesori de terenuri (posesori născuți în anii 1930-1940). După ce a obținut calitatea de mandatar, E.S., vinde terenul de 3400 mp către Olteanu Anișoara la prețul de doar 8.800 lei (2,58 lei/mp)

Pe aceași schemă aplicată de cei menționați mai sus și directorul RPLP Săcele, Sorin Hermenean, a reușit să obțină pentru familia sa nu mai puțin de 19.000 mp pe strada Morii și Valea Cernatului. Băiat deștept, uns cu toate alifiile și mai ales foarte apropiat de latifundiarul Cristian Popa, în perioada iunie 2008- august 2008 Sorin Hermenean a obținut calitatea de mandatar pentru numeroși proprietari de terenuri din Săcele și a vândut toate terenurile către mama sa, reprezentată prin același mandatar Sorin Hermenean. Pentru a obține pachetul de terenuri , familia Hermenean a plătit doar 1,73 lei/mp. Dintre toți proprietarii de pe strada Morii, se pare că Sorin Hermenean a avut harul cel mai dezvoltat în imobiliare.

Conform surselor noastre, în anul 2018, a avut loc un schimb de terenuri între Olteanu Anișoara și familia Hermenean. Aceleași surse susțin că Olteanu Anișoara le-a oferit Hermenenilor un teren de 3400 mp în schimbul unui teren de 2900 mp , ambele terenuri situate pe strada Morii. Este interesant faptul că pe terenul primit de Olteanu Anișoara de la familia Hermenean se află și o construcție ilegală.  Oare cum a fost echivalat acest schimb ? Prin bani la negru sau prin cumpărarea tăcerii ?

Să fie doar o simplă coincidență această practică folosită simultan de Badea Bogdan, Olteanu Anișoara și Sorin Hermean, prin care zeci de bătrăni i-au mandatat să îi reprezinte și care au fost informați eronat de locul unde se află terenurile, sau asistăm la modul de desfășurare a unui grup de interes local coordonat de PNL-istul  Cristian Popa ?

Comments