Săptămâna Europeană a mobilității va fi marcată și anul acesta la Săcele

256

Săptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. De asemenea, se prezintă cetăţenilor alternative sustenabile de mobilitate, cu scopul de a încuraja autorităţile locale să îi determine pe cetăţeni să ia decizii sustenabile în ceea ce priveşte transportul.
În acest sens, am inițiat un proiect de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Local Săcele din 12 septembrie prin care se urmărește încurajarea săcelenilor să circule cu mijloace de transport în comun. Astfel, s-a stabilit ca ziua de 22 septembrie sa fie o zi in avantajul călătorilor pe toate traseele deservite de SC Servicii Săcelene SRL, iar călătorii pot utiliza autobuzele în mod gratuit.
Prin această acțiune ne dorim să promovăm în rândul săcelenilor formele alternative de transport și să întărim faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraş, ajutând la reducerea poluării aerului și a poluării fonice,
Renunţând numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

Primar
Ing. Popa Virgil

Comments