Săcelenii, batjocoriți de Adrian Veștea

508

Consiliul Județean Brașov a împărțit săptămâna trecută către cele 58 de localități suma corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019.

Așa cum era de așteptat, Președintele Consiliului Județean Brașov, PNL-istul Adrian Veștea, se consideră deja un baron local și a împarțit banii din impozitul pe venit strict după bunul său plac, fără a ține cont de nici un criteriu. De transparență decizională nici nu se poate pune problema la Consiliul Județean Brașov, consilierii județeni primind lista cu suma ce le revenea fiecarei localități cu 5 minute înainte de a începe ședința de plen. De asemenea, apropiați ai Consiliului Județean Brașov susțin că modul de operare al penalului Cancescu era mic copil față de cum operează Veștea și acoliții săi.

Astfel, din suma repartizată de către Consiliul Județean Brașov, Municipiul Săcele a primit doar 500.000 lei, pe când Municipiile Codlea și Făgăraș care au primar liberal au primit fiecare în parte câte 700.000 lei. Nici Orașul Râșnov unde Veștea a domnit ani buni ca primar nu a fost uitat de acesta, alocând tot 700.000 lei, deși Râșnovul are o populație de 2 ori mai mică decât Municipiul Săcele. Halucinant este faptul că unele comune precum Tărlungeni, Budila, Cața,Dumbrăvița, Feldioara, Măieruș,Racoș, Recea, Șinca, Șoarș, Teliu sau Ucea au primit  de la Consiliul Județean Brașov sume de bani mult mai mari față de cât a primit Municipiul Săcele.

Așa cum se poate observa, PNL-istul Adrian Veștea a împărțit banii din impozitul pe venit strict pe criterii politice pentru a-i câștiga pe toți primarii liberali de partea sa mai ales că încep campaniile electorale și are nevoie de suportul acestora.

De asemenea, nici Andi Kadas care este consilier județean și Președintele PNL Săcele nu s-a arătat deranjat de suma ridicolă primită de Municipiul Săcele. Ah, uitasem, Kadas nu e săcelean, doar încearcă să mai ciupească câte ceva de ici-colo.

Îi reamintim PNL-istului Adrian Veștea că săcelenii nu îl vor uita și nu îl vor ierta pentru că în luna noiembrie 2018 a dictat blocarea celor 4 proiecte majore pentru săceleni: Lucrări de canalizare pentru 13 străzi în Baciu, Închiderea Rampei de gunoi de la Subobrej, Reabilitarea și modernizarea clădirii Clubului Elevilor Săcele, Reabilitarea și modernizarea clădirii Bibliotecii Municipiului Săcele.

Oare când Adrian Veștea va înțelege că județul Brașov nu înseamnă doar Aeroportul Brașov și cumpărarea primarilor liberali ?

 

Sursă foto: Google

Comments