Săcele a primit statutul de staţiune turistică de interes local

91

Municipiul Săcele se află printre cele 12 localităţi din România care au primit statutul de staţiune turistică de interes local. Guvernul României a adoptat joi un proiect de hotărâre prin care Ocna Şugatag din Maramureş a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional, iar alte 12 localităţi, printre care şi Săcele, ca staţiuni turistice de interes local.

Pe termen lung şi mediu, atestarea localităţilor respective ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând şi creşterea circulaţiei turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste staţiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone, dau asigurări reprezentanţii MEEMA.

Comments