S-a demarat licitația pentru construirea unui lift exterior la Spitalul Municipal Săcele

278

Spitalul Municipal Săcele are nevoie de ascensor de targă pentru îndeplinirea în condiţii legale şi optime a actului medical în cadrul unității medicale, creșterea gradului de confort al pacienților, a mijloacelor de deplasare al acestora la etajele superioare pentru persoane cu afecţiuni care necesită tratament îndelungat astfel încât liftul trebuie să permită accesul pe verticală al bolnavilor, unii fiind transportați pe targă, inclusiv pentru personal şi circuite medicale aferente spitalizării continue ca de exemplu medicamente, hrană.

„Știm cu toţii că, în ultimele zile, s-au alocat acele fonduri de la Guvern pentru spital, care sunt binevenite atât pentru funcţionare, iar o parte din sumă sprijină proiectele de investiţii, iar aici vorbim de achiziția de echipament medical, proiectul fiind deja depus la Ministerul Sănătăţii. Vorbim despre 9 milioane de lei, din care noi cofinanțăm 10%. Apoi, este vorba despre achiziția celor doi roboţi necesari pentru a nu avea infecții nosocomiale intraspitaliceşti, iar al treilea proiect este cel care este în procedură de achiziţie publică, respectiv construcția acestui lift. Vreau să precizez, încă o dată, că spitalul funcţionează şi nu se va închide, aşa cum vor unii să inducă lumea în eroare, iar unitatea se va dezvolta în continuare”, a declarat pentru newsbv.ro primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Casa liftului va fi lipită de clădirea existentă, iar accesul în lift se va face dinspre interiorul clădirii, la fiecare nivel în parte.

Achiziţionarea ascensorului presupune livrare ascensorului, lucrări de instalare, aviz I.S.C.I.R., punere în funcţiune şi instruirea personalului. Preţul exprimat în ofertă va cuprinde: costul echipamentelor, transportul la locul de montaj, manopera de instalare, probe şi autorizaţia de punere în funcţiune.

Deși liberalii săceleni s-au grăbit săptămâna trecută să cânte prohodul Spitalului Municipal Săcele, se pare că și de această dată au vrut doar să creeze o stare de dezbinare în rândul săcelenilor prin manipulare și dezinformare. Ca de fiecare dată, administrația săceleană le-a dat o palmă liberalilor săceleni, iar dezvoltarea și dotarea la cel mai înalt standard a Spitalului Municipal Săcele continuă conform pașilor stabiliți de conducerea unității spitalicești.

Comments