RPLP Săcele pierde în fața ISCIR. Cristi Popa bun de plată ?

251

După cum bine știți , Tiroliana de la 7 Scări are activitatea suspendată deoarece nu are autorizație ISCIR. Deși au trecut mai bine de 6 luni de la notificările venite de la ISCIR și de la Protecția Consumatorului, fostul responsabil cu activitatea de Silvoturism, PNL-istul Cristian Popa, a preferat să poarte lupta împotriva ISCIR prin tribunal, în speranța că va avea câștig de cauză. Din informațiile noastre, PNL-istul Cristian Popa a efectuat și câteva vizite la ISCIR România, în speranța că aceștia vor pune batista pe țambal.

Așa cum era de așteptat, Tribunalul Brașov a respins în data de 25.03.2019 solicitarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele de a anula decizia ISCIR. Decizia Tribunalului Brașov ne confirmă încă o dată că din cauza incompetenței PNL-istului Cristian Popa Tiroliana de la 7 Scări este închisă. Singura preocupare a lui Cristian Popa la Regia Pădurilor Săcele a fost să redirecționeze contracte de sute de mii de lei către firma concubinei sale. O goană lacomă după bani, punând chiar viața turiștilor în pericol. Probabil că lăcomia lui Cristian Popa pentru banul public a fost transmisă chiar de la mentorul său, Vasile Lața.

Prejudiciu de peste 90.000 lei !

Deoarece nu avem la această oră date relevante despre fluxul de turiști pe anul 2018, încercăm să estimăm prejudiciul creat de cei de la Regia Pădurilor, raportându-ne la anul 2017. Din raportul de activitate întocmit de cei de la Regia Pădurilor pe anul 2017, reiese că din activitatea de la Tiroliană, valoarea încasărilor a fost de 3442,67 lei/zi. Prin finalizarea extinderii Tirolienei la sfârșitul lunii august 2018, a crescut și valoarea tarifului plătit de turist, de la 50 lei la 90 lei. Fapt ce conduce la creștea încasărilor.

Presupunând că din totalul de 54 de zile, cât timp la tiroliană a fost suspendată activitatea, doar 27 de zile s-ar fi putut utiliza, raportat la valoarea zilnică încasată pe anul 2017, putem constata un prejudiciu de cel puțin 92.952,02 lei.

Ținând cont că deja a început sezonul turistic în zona Canionului 7 Scări, prejudiciul creat de PNL-istul Cristian Popa crește în fiecare zi.

Important este ca în perioada următoare prejudiciul creat bugetului local de PNL-istul Cristian Popa să fie recuperat iar tiroliana de la 7 Scări să fie redeschisă. Din cauza incompetenței acestui personaj au de pierdut în fiecare zi săcelenii și miile de turiști ce vizitează  zona 7 Scări.

Vom monitoriza cu mare atenție dacă PNL-istul Cristian Popa își va muta în următoarea perioadă toate activele pe numele concubinei sau pe numele copiilor. Această practică fiind deja utilizată de Președintele PNL Săcele, Andi Kadas.

Comments