Roxana Mînzatu de la PSD Brașov, noul ministru de la Fonduri Europene

567

Președintele României a semnat astăzi, 7 iunie, decretul pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministru fondurilor europene.

În vârstă de 39 de ani, Roxana Mînzatu se află la primul mandat de deputat, aleasă în Brașov. În interiorul Partidului Social Democrat, a ocupat funcția de coordonator al departamentului de Fonduri Europene, recent activat in cadrul Consiliului National.

De altfel, unul dintre principalele motive pentru care PSD a propus-o în funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Roxana Mînzatu este tocmai profilul de tehnocrat pe care și l-a creat de-a lungul timpului, nefiind o figură centrală în PSD dar totuși remarcându-se cu rezultate pozitive și cu o experiență profesională bogată în domeniu.

Încă din 2004, a activat în poziția de Consilier de integrare, în cadrul Ministerului de Integrării Europene. Ulterior, a lucrat în diferite instituții si organizatii private din poziția de formator, expert accesare fonduri europene sau manager de proiect.

În anul 2015, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, ulterior activând în poziția de președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Din decembrie 2016, este deputat de Brașov în Parlamentul României.

Roxana Mînzatu este de asemenea unul dintre parlamentarii activi ai social-democraților, cu 63 de luări de cuvânt în 44 de ședințe, precum și 81 de propuneri legsilative inițiate, dintre care 24 au devenit legi.

Printre principalele proiecte legislative in care s-a implicat se numără cele care au venit în sprijinul populației active, precum Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizarii din fonduri europene sau creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, fiind unul dintre principalii promotori ai acesteia din urma, in parteneriat cu angajatorii din constructii. De asemenea, a promovat în Parlament amendamente la Legea adopției si la legile vizand programul de finantare guvernamentala StartUp Nation, al carui promotor a fost inca din campania electorala a PSD din 2016.

Comments