Brașoveanca Roxana Mînzatu a depus jurământul ca ministru al Fondurilor Europene

456

Roxana Mînzatu, deputat PSD de Brașov, a depus luni jurământul în calitate de ministru al Fondurilor Europene. Alături de ea, alți doi miniștri: Ana Birchall, ca ministru al Justiţiei, iar Natalia Intotero a revenit la cârma ministerului pentru relaţia cu românii de pretutindeni, după ce nu a prins un loc în Parlamentul European. Ceremonia de învestitură noilor miniştri din Guvernul Dăncilă a avut loc la Palatul Cotroceni. La ceremonie au mai fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, mai mulţi membri ai Guvernului, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi consilieri de stat şi prezidenţiali. Marele absent a fost Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Ceremonia a fost una scurtă şi sobră, iar preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii. Numirile au venit ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare: Natalia Intotero, Rovana Plumb și Tudorel Toader. În prima fază șeful statului a respns propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Brăiloiu la portofoliul pentru românii de pretutindeni. Propunerile pentru noii membri ai cabinetului au fost trimise la Cotroceni pe 29 mai, decretele de numire fiind semnate de Iohannis pe 7 iunie.

După ce decretul pentru numirea ei în funcţie, semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial, deputatul braşovean a scris pe Facebook: „Cei care lucrează cu fonduri europene știu că, dincolo de reguli sau birocrație, rămâne pasiunea pe care ai pus-o în proiectul tău, cel care dezvoltă o comunitate sau o afacere, în proiectul tău, cel care pune în mișcare soluții sau remediază deficiențe. Fondurile europene reprezintă marele câștig pe care românii îl prețuiesc în calitatea lor de cetățeni europeni, pe lângă libera circulație a persoanelor și lucrătorilor. Este, pentru mine, o imensă onoare să primesc mandatul de ministru al fondurilor europene, acesta fiind domeniul în care am activat mare parte din viață mea profesională. Pun în slujba românilor munca și valorile după care încerc să mă ghidez:  buna credință, profesionalism dar, mai presus de orice, profunda mea încredere în puterea colaborării!

În echipă cu colegii din Ministerul Fondurilor Europene România, din Guvernul României și, mai ales, cu beneficiarii de fonduri, sunt convinsă că putem continua să aducem banii europeni acasă, că putem performa din ce în ce mai bine în această zonă-cheie a guvernării #PSD. Doamne Ajută!”.
Roxana Mînzatu este specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, după o perioadă în care a fost consultant în domeniu şi manager de proiecte. Ea a fost consilier în Ministerul Integrării Europene, în perioada în care România pregătea dosarul de aderare la Uniunea Europeană. De asemenea, în 2015, Roxana Mînzatu a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, apoi pe cea de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Comments