Profesorilor le-a intrat mai mult pe card luna aceasta. Li s-au virat şi banii tăiaţi acum câţiva ani

228

Profesorii afectaţi de tăierile de salarii decisă în 2008 de guvernul PDL, şi-au recuperat, în sfârşit, banii restanţi şi vor primi şi dobânzile aferente. Anunţul a fost făcut în conferinţa de presă a PSD Braşov. Inspectorul general şcolar a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate de Guvernul PSD pentru ca învăţătorii şi profesorii să fie la zi cu sumele pe care le merită.

„În luna aprilie, am încheiat plata acestor hotărâri. Rămâne în continuare de achitat o parte legată de dobânzile aferente acestor hotărâri judecătoreşti. Cu alte cuvinte, considerăm că anul 2019, capitolul legat de acea tăiere nedreaptă de salarii, în sfârşit, s-a încheiat. Cert este că hotărârile judecătoreşti sunt au fost în valoare de aproximativ 23 de milioane RON, în judeţul Braşov, au fost achitate până la această dată, zilele de salariu fiind până astăzi, deci marea majoritate a personalului didactic şi-a primit banii.”, explică inspectorul şcolar general.

O altă măsură reparatorie, realizată tot de Guvernul PSD, este cea legată de un spor acordat personalului care lucrează în învăţământul special, cu copiii cu deficienţe, cerinţe educaţionale speciale. Angajaţii vor primi un plus de 15% din salariu. De 10% în plus va beneficia personalul de conducere şi personalul din inspectoratele şcolare, un spor neuropsihic.

Comments