Primăria Săcele își dorește administrarea enclavei de la Dâmbul Morii

280

Zona Dâmbul Morii este cea mai importantă destinație turistică din Municipiul Săcele, fiind traseul care conduce către principalele obiective turistice din orașul nostru, “Tiroliana și Canionul 7 Scări” cât și traseul către Masivul Piatra Mare. Din păcate drumul de acces spre obiectivele turistice, de la Dâmbu Morii până la drumul forestier se prezintă în condiții foarte proaste. Puțină lume știe că acea zonă de 14 ha, inclusiv drumul de 490 m (de la DN1 la drumul forestier spre 7 Scări ), aparține de orașul Predeal.
Datorită faptului că în perioada următoare Municipiul Săcele va deveni Stațiune Turistică de Interes Local și pentru că ne dorim să oferim condiții cât mai bune turiștilor care ne vor vizita, am demarat reluarea discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Orașului Predeal pentru clarificarea situației administrative a enclavei de 14 ha de la Dâmbu Morii, astfel încât aceasta să revină în proprietatea UAT Săcele. De altfel, din anul 2010 există un Ordin al Prefectului pentru actualizarea limitelor administrative între UAT Săcele și UAT Predeal, care stipulează includerea enclavei Dâmbu Morii în teritoriul administrativ al UAT Săcele. După această hotărâre, nu s-au mai realizat însă demersurile administrative și juridice pentru a se și concretiza, astfel încât zona a rămas în administrarea orașului Predeal.
După preluarea de către Primăria Municipiului Săcele a întregii enclave Dâmbul Morii, prioritar va fi refacerea drumului, astfel încât accesul spre zona 7 Scări să fie unul facil. De asemenea, Primăria Săcele va amplasa în acea zonă un Centru de Informare Turistică, ținînd cont că este zona cu cea mai mare afluență de turiști din Săcele.
Primar
Ing. POPA Virgil

Comments