Primăria Săcele a scos la licitație închiderea depozitului de gunoi din zona Subobrej

145

Primăria Săcele a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru contractarea unei firme care să execute lucrările necesare pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri din zona Subobrej.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 7.061.674,30 de lei, fondurile fiind asigurate prin Administrația Fondului de Mediu, iar termenul limită până la care se pot depune ofertele este 16.10.2019, ora 15.00.

Conform cerințelor Primăriei Săcele, firma câștigătoare trebuie să execute următoarele lucrări: relocarea deșeurilor și reamenajarea masei de deșeuri în interiorul zonei închiderii finale, în vederea micșorării pe cât posibil a suprafeței finale aferente depozitului, acoperirea masei profilate de deșeuri cu următoarele straturi de închidere finală (de la partea inferioară înspre partea superioară).

De asemenea, se are în vedere realizarea sistemului de management al gazului de depozit ce prevede 13 puțuri de captare şi evacuare biogaz cu biofiltre la partea superioară care vor reduce impactul biogazului asupra mediului (de ex. mirosuri etc.) și vor elimina riscul de explozie in interiorul amplasamentului.

Se va construi un drum de acces cu o lungime de 22,24 m, din drumul de exploatare existent până la drumul perimetral închiderii gropii de gunoi. Acesta va avea două benzi de circulație și o lățime a părții carosabile de 7,00 m.

Perimetral, în exteriorul depozitului reprofilat, se va realiza un drum pentru inspecție, post monitorizare, bordat de o rigola ape pluviale ce se vor colecta de pe suprafața închiderii depozitului, iar pe închiderea finală s-a prevăzut un drum tehnologic pentru a avea acces utilajele pe perioada execuției lucrărilor și pentru post monitorizare.

Comments