PNL Săcele a început manipularea săcelenilor !

177

Într-un comunicat al PNL Săcele se acuză faptul că Municipiul Săcele a atras foarte puține finanțări externe din anul 2016, de când are o nouă administrație.

Voit sau nu, comunicatul face abstracție de faptul că în iunie 2016 Municipiul Săcele era proprietar doar pe clădirea Primăriei. În rest, municipiul nu avea intabulat nici unul din cele 3 bulevarde, străzile, drumurile agricole și forestire, pădurile, pășunile, clădirile școlilor, etc. Ori în lipsa unei intabulări nu se putea realiza nicio investiție. Actuala administrației a demarat un amplu proiect de intabulare al întregului municipiu, în cei doi ani și jumătate reușind să intabuleze peste 75% din proprietățile orașului, până în 2020 intabulările urmând să fie finalizate în proporție de 100%.

În ceea ce privește finanțările externe enumerăm mai jos, spre reala informare a cetățenilor,  proiectele cu finanțări nerambursabile:

  1. „Reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă potabilă în cartierele Baciu și Turcheș din Municipiul Săcele”, pe străzile: B-dul Brașovului ( parțial, tronson str. Canalului – str. Morii), Str. Morii, Str. Bârsei, Str. Godri Janos, Str. Cloșca (parțial), Str. Vulturului (parțial), Str. Canalului (parțial). Valoarea contractului este de 2.886.186 lei . Sursa de finanțare: Programul Național de Dezvoltare Locală 1.
  2. Reabilitare și Extindere Rețele de Alimentare cu Apă în Cartierul Baciu” pe străzile Canalului (parțial), Brazilor, Verii, Cloșca, Horea, Izvoarelor, Crișan, Caraiman, Al. I. Cuza, Dealului, De Mijloc, Cerbului (parțial) și Vâlcele.. Valoarea totală a investiției este de 9.120.005 lei. Sursa de finanțare: Programul Național de Dezvoltare Locală 2.
  3. Realizarea unui nou drum forestier în UAT Săcele. Drumul va avea o lungime de 6,081 km și va fi cuprins între Valea Ghercovacs (zona Timișul de Jos) – Valea Barbului– Valea Chiliera (în apropiere de cascada Tamina), fiind paralel cu DN1. Drumul va avea două părți, un drum auto forestier Valea Ghercovacs – Valea Barbului – 5.30 km și un drum auto forestier Valea Barbului – Valea Chiliera– 0,776 km. Valoarea contractului este de 3.968.000 lei. Sursa de finanțare: AFIR
  4. Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala a comunității Gârcini, municipiul Sacele” . Valoarea totală a proiectului este de 227.107,70 lei, din care 215.752,32 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European și 11.355,38 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național.
  5. Asigurarea funcționării GAL Gârcini pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a comunității Gârcini. Valoarea totală a proiectului este de 1.627.954,98 lei, din care 1.546.557,23 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European și 81,397.75 lei finanțare nerambursabilă din Bugetul Național.
  6. Strategia de Dezvoltare Locală a comunității Gârcini, municipiul Săcele” a avut cel mai mare punctaj în etapa preliminară de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Local. Valoarea totală a proiectului este de 32.550.000 lei. Sursa de finanțare: Fonduri Europene.
  7. Performanță în administrația publică din Municipiul Săcele – P.A.P.S. Valoarea totală a proiectului 422.699,93 lei, din care valoarea cofinanțării UE o reprezintă 359.294,94 lei. Sursa de finanțare: Fonduri Europene.
  8. Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Braşov”, în vederea finanțării în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale Prioritatea de investiții– Ambulatorii. Recuperarea sumei de 850.000 lei pe care municipalitatea o alocase pentru servicii medicale ambulatorii. Sursa de finanțare: Fonduri Europene

Tot în ceea ce privește dezoltarea serviciilor medicale anul acesta s-a depus o cerere de finanțare, aflată în procedură de evaluare, pentru un proiect de accesare de fonduri europene în valoare de 2.300.000 de euro, fonduri necesare dezvoltării în continuare a serviciului medical ambulatoriu și a laboratoarelor medicale.

Important este de specificat faptul că în ultimii 2 ani, Compania APA, cea care realizează investițiile în rețelele de apă la nivel de municipiu, și-a reevaluat relația cu Municipiul Săcele, orașul nostru fiind inclus în programul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), cu investiții în valoare de 32 milioane de euro, care vor fi realizate până în anul 2028.

Pe lângă aceste investiții din fonduri naționale și europene, Primăria realizează în continuare investiții din bugetul orașului, care anul acesta sunt duble față de anul trecut. De asemenea, de aici înainte, având peste 75% din municipiu intabulat, sunt deja în curs de demarare și alte investiții pe care le vom anunța în momentul începerii acestora.

Sursă: Comunicat Primăria Săcele

Comments