PNL-istul Cristian Popa, lacom după banul public

493

Așa cum am promis, astăzi am revenit cu detalii despre firma nou-înființată care a câștigat la nici o lună de la înființare o licitație de 333.328 LEI fără TVA pentru a presta servicii la Canionul 7 Scări și Tiroliana.

După cum știți, firma câștigătoare a licitației se numește Unique Mountain Adventure, înființată la data de 8 mai 2019. Administratorul acestei societăți comerciale este Flucuș Florina, o doamnă care se află în relații foarte strânse cu fostul (i)responsabil de la Compartimentul Silvoturism din cadrul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, PNL-istul Cristian Popa. Flucuș Florina este o fostă angajată a celebrei firme controlată de concubina lui Cristian Popa, Enjoy and Discover the Nature SRL-D, prin care acesta sifona anual sute de mii de lei din bugetul regiei.  Legătura de strânsă prietenie dintre Flucus Florina și Luminița Iancu ( concubina PNL-istului Cristian Popa) se poate observa cu ochiul liber printre postările acestora pe o rețea de socializare.

Cum a ajuns Unique Mountain Adventure singurul ofertant ?

La începutul acestui an, PNL-istul Cristian Popa a încercat să îngroape denumirea firmei Enjoy&Discover the Nature SRL-D, după ce aceasta a ajuns să fie recunoscută ca firmă căpușă de către toți săcelenii. Astfel, PNL-istul Cristian Popa a schimbat denumirea firmei Enjoy&Discover the Nature SRL-D în Expert Adventure SRL, însă chiar dacă a schimbat denumirea firmei, C.U.I- ul firmei a rămas identic, precum și administratorul firmei. Ochiul nostru vigilent a semnalat încă din luna aprilie o posibilă manevră.

Astfel, în goana lacomă după banul public, PNL-istul Cristian Popa și-a schimbat strategia și s-a așezat precum un adevărat baron local în spatele unei firme căpușă nou-înființate, având interfață o persoană care poate fi ușor controlabilă și care împarte aceleași principii cu Cristian Popa.

Surse care au dorit să își păstreze anonimatul ne-au relatat faptul că pe perioada desfășurării procedurii de achiziție a serviciilor de administrare a Canionului 7 Scări și Tiroliană, PNL-istul Cristian Popa a făcut presiuni neortodoxe atât pe conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, cât și pe firma Vertical Rope SRL. Și noi tindem să credem că este adevărat !

Conform Raportului de Activitate al Regiei Publice Locale a Pădurile Săcele pe semestrul 1, la secțiunea Silvoturism se specifică că în acest an, de la deschiderea sezonului turistic de la Canionul 7 Scări și Tiroliană și până la finalizarea procedurii de achiziție, cele 2 obiective au fost administrate de firma Vertical Rope SRL. De asemenea, ținem să punctăm faptul că toată lungimea Tirolienei a fost realizată de firma Vertical Rope, iar serviciile de administrare pentru obiectivul Tiroliana au fost prestate de această firmă până în anul 2016, când PNL-istul Cristian Popa, lacom după banul public nu a mai suportat ca firma concubinei sale să administreze doar Canionul 7 Scări, și a pus monopol  pe cele două obiective turistice.

Dacă firma Vertical Rope a prestat serviciile de administrare la Canionul 7 Scări și Tiroliana până la sfârșitul procedurii, de ce această firmă nu a participat la procedura de achiziție? Noi tindem să credem că această firmă a fost intimidată să nu participe la procedura de achiziție.

Comments