PNL campioana traseismului. Ce le pregătea Ludovic Orban traseiștilor când era în opoziție

161

PNL a primit, săptămâna trecută, cinci traseiști politici, unii dintre ei, ca Mircea Banias, fiind pentru a doua oară reprimiți în PNL, iar alții au schimbat deja trei sau patru partide. Pe când era în opoziție, liderul PNL dorea să interzică prin lege traseismul politic, iar parlamentarii să-și piardă mandatul dacă pleacă din partidul de pe listele căruia au fot aleși. ”Traseismul politic trebuie oprit, este o gravă deteriorare a democrației”, declara Orban în august 2017, când anunța intenția de a depune un proiect de lege pentru a opri traseismul. De menționat că toți cei cinci traseiști politici primiți luni în PNL sunt parlamentari.

  • Toți cei cinci deputați proaspăt înscriși în PNL au fost membri și ai altor partide: Daniel Constantin – Partidul Conservator, ALDE, Pro România / Sorin Cîmpeanu – ALDE, Pro România / Mircea Banias – PNL, PDL, din nou PNL, PC, ALDE, Pro România / Damian Florea – FSN, PSD, PUR, PC, ALDE, din nou PSD, Pro România / Liviu Ioan Balint – PMP, PSD, Pro România.

Decizia privind primirea în PNL a celor cinci a fost luată în unanimitate de Biroul Executiv al partidului, au mai explicat sursele citate. Constantin și Cîmpeanu și-au negociat intrarea în PNL odată cu decizia de a acorda votul de învestitură pentru guvernul liberal

Ce declara Ludovic Orban pe data de 28 august 2017

  • „Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şicred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

„Dacă e neconstituţional, să se pronunţe Curtea Constituţională. Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, a explicat Orban

Comments