Peste 51 milioane lei fonduri nerambursabile obținute pentru Săcele !

273

Începând de la ședința de Consiliul Local de joi și până la ora la care scriem articolul, consilierii locali PNL+PMP , în frunte cu vârful de lance Andi Kadas, au dat dovadă și dau dovadă în continuare de un habarnism total și induc în eroare cetățenii Municipiului Săcele , afirmând că la Săcele nu s-au accesat fonduri neramburabile.  Pentru că noi suntem mereu documentați, venim în sprijinul săcelenilor și precizăm ce proiecte pe fonduri nerambursabile s-au câștigat la Săcele în ultimii doi ani.

  1. „Reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă potabilă în cartierele Baciu și Turcheș din Municipiul Săcele”, pe străzile: B-dul Brașovului ( parțial, tronson str. Canalului – str. Morii), Str. Morii, Str. Bârsei, Str. Godri Janos, Str. Cloșca (parțial), Str. Vulturului (parțial), Str. Canalului (parțial). Valoarea contractului este de 2.886.186 lei . Sursa de finanțare : Programul Național de Dezvoltare Locală 1.
  2. Reabilitare și Extindere Rețele de Alimentare cu Apă în Cartierul Baciu” pe străzile Canalului (parțial), Brazilor, Verii, Cloșca, Horea, Izvoarelor, Crișan, Caraiman, Al. I. Cuza, Dealului, De Mijloc, Cerbului (parțial) și Vâlcele.. Valoarea totală a investiției este de 9.120.005 lei. Sursa de finanțare : Programul Național de Dezvoltare Locală 2.
  3. Realizarea unui nou drum forestier în UAT Săcele. Drumul va avea o lungime de 6,081 km și va fi cuprins între Valea Ghercovacs (zona Timișul de Jos) – Valea Barbului– Valea Chiliera (în apropiere de cascada Tamina), fiind paralel cu DN1. Drumul va avea două părți, un drum auto forestier Valea Ghercovacs – Valea Barbului – 5.30 km și un drum auto forestier Valea Barbului – Valea Chiliera– 0,776 km. Valoarea contractului este de 3.968.000 lei. Sursa de finanțare : AFIR
  4. Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala a comunității Gârcini, municipiul Sacele” . Valoarea totală a proiectuluieste de 227.107,70 lei, din care 215.752,32 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European și 11.355,38 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național.
  5. Asigurarea funcționării GAL Gârcini pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a comunității Gârcini. Valoarea totală a proiectului este de 1.627.954,98 lei, din care 1.546.557,23 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European și 81,397.75 lei finanțare nerambursabilă din Bugetul Național.
  6. Strategia de Dezvoltare Locală a comunității Gârcini, municipiul Săcele” a avut cel mai mare punctaj în etapa preliminară de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Local. Valoarea totală a proiectului este de 32.550.000 lei. Sursa de finanțare : Fonduri Europene.
  7. Performanță în administrația publică din Municipiul Săcele – P.A.P.S. Valoarea totală a proiectului 422.699,93 lei, din care valoarea cofinanțării UE o reprezintă 359.294,94 lei. Sursa de finanțare : Fonduri Europene.

 

 

De asemenea, și pentru Spitalul Municipal Săcele s-au depus 2 proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile ;

  1. Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Braşov”,

Valoarea totală a proiectului la nivelul județului Brașov este de 5.212.543,45 lei din care Spitalului Municipal Săcele îi revine suma de 2.209.008,76 lei ( 42% din valoarea totală a proiectului).  Sursă de finanțare: Fonduri Europene

2, “Dotare ambulatorie de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Săcele”. Valoarea totală a investiției este de 10.695.000 lei. Sursă de finanțare: Fonduri Europene.

Cu siguranță Primăria Municipiului Săcele și-ar fi dorit să acceseze cât mai multe proiecte pe fonduri nerambursabile, însă după cum știți și dumneavoastră, până în anul 2016 singura proprietate a Municipiului Săcele ce era intabulată era doar clădirea Primăriei.

Poate că acești politruci ce se învârt pe la PNL și PMP ar trebui să nu mai doarmă prin Consiliul Local și să încaseze pe nedrept indemnizația de consilier local. Ei uită faptul că sunt trimiși în Consiliul Local de către cetățeni pentru a-i reprezenta cu demnitate și au datoria să îi informeze corect, nicidecum prin manipulare și dezinformare. Dacă acești politruci își doresc așa mult investiții doar prin finanțări nerambursabile, de ce nu vin chiar ei cu proiecte clare pentru a accesa fonduri nerambursabile ?  Răspunsul e simplu : NU AU SOLUȚII ! Ei visează doar la pomi de Crăciun și locomotive.

Comments