O administrație pentru toți săcelenii !

1639

Dragi săceleni, vă informez că în ședinta Consiliului Local al Municipiului Săcele din data de 23 martie 2017 consilierii locali au decis schimbarea viceprimarului Gellert Geczi.Au fost exprimate astfel 14 voturi pentru demitere,1 vot împotrivă si 1 vot anulat.Si-au exprimat astfel votul 16 consilieri dintr-un total de 19 ( trei consilieri UDMR au ieșit din sala înainte de a se vota,printre ei numarându-se si domnul Gellert Geczi).
În calitatea mea de Primar, ales prin vot direct ,de către cetățenii Municipiului Săcele îmi voi exprima poziția față de acestă schimbare.În primul rand este bine de știut că viceprimarul unei localităti este ales din rândul consilierilor locali și nu prin vot direct, așa cum este ales primarul.

După cum ați observat, viceprimarul Gellert Geczi a fost demis cu o majoritate covârșitoare de voturi! Cum și de ce s-a ajuns aici? Vă prezint în continuare punctul meu de vedere.
În urma alegerilor locale din iunie 2016 Consiliul Local al Municipiului Săcele are urmatoarea structură: 5 consilieri PSD ,5 PNL, 4 UDMR, 2 PMP ,1 ALDE si 2 Alianta pentru Săcele. În calitate de Primar ales trebuia să am o majoritate în Consiliul local astfel încât să încep să pun în aplicare proiectul „Mai bine pentru săceleni ” pentru care am fost votat .Solutia ( pentru functia de viceprimar) care părea cea mai bună din punct de vedere al creerii unei majorităti în Consiliul Local era domnul Geczi Gellert. Am crezut la acea vreme că functia de viceprimar pe care domnul Gellert Geczi a ocupat-o în mandatul 2012-2016 reprezinta un avantaj prin prisma experientei administrative pe care a căpătat-o. Din păcate s-a dovedit că singura experientă însușită de domnul Gellert Geczi în acea perioadă a fost cea politicianistă !!! Domnul Geczi Gellert devine astfel viceprimar , încă o dată!Numai că de această dată nu mai e primar Radu Nistor ci Virgil Popa. Se pare că domnul viceprimar nu a realizat că s-a produs acestă schimbare și s-a comportat ca pe vremea fostului primar. Nu a înteles că trebuie să te comporți corect cu partenerii care te-au susţinut, nu să ai un comportament duplicitar! Nu poți sa fi viceprimar doar când îti convine ție și consilier în opozitie la proiectele Primarului , în funcție de diverse interese politice sau de grup. Domnul fost viceprimar a făcut prea multă politică și prea putină administrație ! Nu a reținut nimic din discursul meu de la investire! Atunci am cerut tuturor celor care îi reprezintă pe cetăteni să facă foarte multă administrație și cât mai puțină politică! Nu poți fi viceprimar ( ales de consilieri ) alături de un Primar – ALES DE CETĂȚENI , dacă nu-i susții proiectele în mod real !
Eu m-am angajat să fiu PRIMARUL TUTUROR SĂCELENILOR ! Acelaşi angajament l-am așteptat și de la fostul viceprimar Gellert Geczi. Din păcate, acesta a înțeles să reprezinte doar o parte din cetățeni și nici măcar comunitatea maghiară din Săcele !

Demiterea domnului Gellert Geczi nu are nici o legătura cu interesele săcelenilor maghiari ! Dovada că în sedinta de Consiliul Local din 23 martie 2017, când domnia sa a fost demis, domnul Gellert Geczi a propus la funcția de viceprimar pe Panait Bian Cristian, consilier din partea Aliantei pentru Săcele !!! Stimați concetățeni maghiari ce ziceti de asta ? Domnul Gellert Geczi avea trei consilieri UDMR pe care putea sa îi propună ! A preferat un alt consilier (“prieten bun al UDMR-ului”?) pe Panait Bian Cristian, probabil pentru vasta experientă politicianistă a acestuia ! (dat afară din PSD, trecut pe la o formatiune de-a lui Tariceanu,combinat cu PER-ul si” aliat” al PNL , mai rămânea …UDMR-ul !) .
Concluzionând pot spune ca domnul Gellert Geczi a fost demis cu o majoritate zdrobitoare (14 din 16 voturi!) pentru lipsa de performanță în administratia publică locală si pentru comportamentul duplicitar si jocurile politicianiste.

Vă solicit domnule Gellert Geczi să nu vă mai folosiţi de comunitatea maghiară săceleana atunci când încercati să explicati în spațiul public demiterea dumneavoastra! Românii si maghiarii trăiesc în bună pace si în liniste în Săcele și le garantez că atâta timp cât voi fi Primar nu voi permite nimănui ca să strice aceasta buna întelegere !

Vă mai aduc la cunoștintă că functia de viceprimar a fost adjudecată prin votul consilierilor locali de către domnul Gâdea Sorin,consilier din partea PSD Săcele. Domnul Gâdea Sorin are 49 de ani,săcelean din naștere,căsatorit,2 copii,de profesie inginer mecanic. A absolvit in 1992 Facultatea TCM din cadrul Universitații din Brașov.În perioada 1993-2004 a lucrat în Primaria Mun. Săcele,inclusiv ca șef serviciu investitii.Din 2004-prezent a activat în mediul privat.
În calitate de Primar al Municipiului Săcele, vă asigur ca voi face tot ce îmi stă în putință pentru binele TUTUROR SĂCELENILOR !

Cu respect ,
Ing Popa Virgil ,Primarul Municipiului Săcele

Comments