Municipalitatea nu a renunțat la modernizarea străzilor Lungă, Livezii și Barajului

337

În urma unui articol apărut pe site-ul consilierului local PNL, Ciprian Sterpu – săceleanul.ro, pentru o corectă informare a cetățenilor, Primăria Municipiului Săcele aduce următoarele precizări.
Străzile Livezii, Lungă și Barajului au rămas în stadiul de investiții, iar lucrările vor fi finalizate anul viitor, acestea fiind amânate datorită faptului că ele nu puteau fi terminate până la venirea iernii. De altfel pentru aceste străzi există deja avize necesare pentru autorizația de construcție, lucrările urmând să înceapă în prima parte a anului 2019.
Una din firmele care câștigase lucrările de proiectare și modernizare a străzilor respective a întrat în procedura de insolvență, prin urmare nu mai există timpul fizic pentru a se derula o nouă procedură de achiziție și pentru a se începe și finaliza lucrările.
Din aceste motive, banii au fost direcționați pentru alte proiecte, urmând ca lucrările de pe străzile Lungă și Livezii să fie realizate din bugetul anului 2019.
De asemenea, pentru str. Barajului suma vehiculată în articol nici măcar nu a fost alocată în bugetul de anul acesta, ea fiind luată de autorul articolului din indicatorii tehnico-economici. Procedura administrativă are însă anumite etape care au fost eludate sau nu au fost cunoscute de autorul articolului. Suma necesară proiectului urmează să fie alocată în bugetul anului 2019, an în care se dorește și modernizarea străzii respective.
De altfel toate acestea lucruri, dacă se dorea, se puteau afla din ședința Consiliului Local din data de 25 octombrie, unde au fost prezenți reprezentanții administrației care puteau oferi lămuririle necesare.
Readucem în atenția administratorilor site-ului saceleanul.ro, ca din respect pentru săceleni, este necesar ca informațiile care țin de administrație să fie corecte, adevărate și fără încercări de manipulare.
Pe această cale informăm săcelenii că investițiile în reabilitarea și modernizarea străzilor din municipiul Săcele rămân o prioritate pentru administrație pentru următorii ani. Până în anul 2016 foarte multe din străzile municipiului, inclusiv bulevardele principale, nu erau intabulate, astfel încât nu se puteau realiza lucrări de modernizare asupra lor. Din anul 2017 au fost intabulate și sunt demarate procedurile de intabulare atât pentru cele 3 bulevarde principale, cât și pentru alte 35 de străzi ale municipiului, astfel încât asupra tuturor acestora vor putea fi realizate lucrări de modernizare.

Comments