Ministrul Apelor şi Pădurilor- vizită de lucru la Săcele

251

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat joi într-o vizită de lucru în județul Brașov. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor-ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, consilierul Costică Sofronie, directorul Administrației Bazinale de Apă(ABA) Olt, Ștefan Prală, și directorul Sistemul de Gospodărire de Apelor(SGA) Brașov, Mihai Uță. De asemenea, delegația Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) a fost însoțită și de senatorul de Brașov Marius Alexandru Dunca.

Vizita de lucru a ministrului apelor și pădurilor s-a încheiat la Săcele, unde la sediul primăriei a avut loc o întâlnire cu primari din județul Brașov și la care au participat și silvicultori și reprezentanți ai Apelor Române. Cu acest prilej, ministrul Ioan Deneș le-a prezentat investițiile derulate de MAP în domeniile de responsabilitate.

Am prezentat în cadrul dialogului purtat cu Ministrul Apelor și Pădurilor faptul că în ultimii 3 ani administrația săceleană a început intabularea pădurilor de pe raza UAT Săcele, acum având intabulat cca 70% din păduri. Ministrul Ioan Deneș a apreciat eforturile depuse de adminstrația săceleană și totodată a salutat intenția administrației săcelene de a include drumurile forestiere într-un circuit turistic.
De asemenea, ținând cont că majoritatea săcelenilor se încălzesc cu lemn de foc, deși 98% din gospodăriile săcelene au acces la rețeaua de gaz metan, i-am solicitat Ministrului Apelor și Pădurilor scăderea TVA-ului la lemnul de foc în funcție de anumite criterii, solicitare apreciată de toți primarii prezenți la Săcele.
Sper să putem obține din partea Ministerului Apelor și Pădurilor susținere în Guvern pentru reducerea TVA-ului la lemnul de foc
„- a precizat primarul Municipiul Săcele, Virgil Popa .

Comments