Lux pe bani publici la Regia Pădurilor Săcele

1129

Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele deține un parc auto impresionant , având în patrimoniu autoturisme cu o valoare de intrare de peste 1.550.000 lei (15 miliarde lei vechi).  Cu un apetit deschis pentru marca Toyota, pădurarii săceleni dețin în patrimoniu 2 Toyota Lancruiser, 10 Toyota Hilux, 1 Toyota Tucson și din greșeală s-a strecurat și o Skoda Fabia.

Făcând o mică cercetare la vecinii noștri din Tărlungeni , am descoperit că personalul de la Ocolul Silvic Ciucaș își poate desfășura activitatea în condiții foarte bune cu autoturisme Dacia Duster. Oare conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele se îmbolnăvea dacă circula cu autoturisme românești sau vor să arate opulență și prosperitate pe banii săcelenilor ?

Ultimele 2 mașini achiționate de Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele au fost în anul 2016, chiar înainte de a fi ales noul primar. O Toyota LandCruiser pentru directorul Regiei, Sorin Hermenean, și o Toyota Hilux pentru PNL-istul Cristian Popa(cu care mai cară din când în când angajații firmei Enjoy la Canion), cu o valoarea de peste 390.000 lei, sumă echivalentă cu valoarea a 6 Dacia Duster. Este foarte interesant faptul că toate aceste achiziții la sume nejustificate au avut girul vechiului Consiliul Local, controlat de PNL-PDL.

Și sumele pe care le cheltuiește Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele pentru reparația impresionantului parc auto nu sunt de neglijat. Doar în anul 2018 au cheltuit peste 130.000 lei.

Pe lângă cele 12 autoturisme Toyota, Regia Pădurilor Săcele deține și 2 ATV-uri marca John Deere, cu o valoare de aproximativ 80.000 lei. Cele 2 ATV-uri sunt folosite cu titlul gratuit de firma concubinei PNL-istului Cristian Popa, Enjoy&Discover the Nature, Regia Pădurilor Săcele plătindu-le până și combustibilul pentru ca firma să își reducă cheltuielile.

Așa cum se poate observa, cei de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele au beneficiat în perioada 2006-2016 de sprijinul PNL-PDL din Consiliul Local și au cumpărat autoturisme strict după bunul lor plac, pe când serviciul de transport în comun a fost total neglijat de adminstrația PNL-PDL. Abia după anul 2016 , când s-a instaurat noua administrație publică a început să se reînnoiească parcul auto de la Servicii Săcelene.

Vă reamintim că în luna mai 2018, SC Servicii Săcelene a achiziționat 5 autobuze marca Volvo, an de fabricație 2003, cu prețul de doar 29000 euro (toate 5!), aproximativ jumătate din valoarea mașinii pe care o conduce directorul Regiei Pădurilor Săcele, Sorin Hermenean.

În loc să cumpere mașini de zeci de mii de euro de care să beneficieze doar câteva persoane de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, mai degrabă vechiul Consiliul Local PNL-PDL își îndrepta atenția și spre transportul în comun. Cam acesta este modul prin care PNL-PDL a condus mai bine de 12 ani la Săcele: Mai mult pentru ei, mai puțin pentru săceleni !

Comments