Începe jihadul asupra mafiei imobiliare din Săcele. PNL-istul Cristian Popa în vizorul autorităților judiciare

375

Mai bine mai târziu decât niciodată, spune un proverb românesc. Se pare că problemele se țin lanț de PNL-istul Cristian Popa. Acesta a intrat în vizorul instituțiilor statului pentru activitatea pe care a desfășurat-o în cadrul Primăriei în perioada 2006-2008. Sub conducerea liberală a Primăriei Săcele, în acea perioadă s-au pus bazele mafiei imobiliare din Săcele, când sute de hectare au fost mătrășite de un grup infracțional bine angrenat în anturajul liberal de la acea vreme.

Așa cum v-am relatat mai demult, PNL-istul Cristian Popa a poposit la Săcele în anul 2006 când s-a înființat Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele. Văzându-i setea pentru banul public, Vasile Lața îl detașează pe PNL-istul Cristian Popa fără forme legale pentru perioada 2006-2008  la Serviciul Fond Funciar,Registrul Agricol,Cadastru  din cadrul Primăriei Municipiului Săcele pentru a face cărțile pentru Vasile Lața și grupul de interes economic pe care îl sprijinea. Și de atunci a început îmbogățirea rapidă și misterioasă a PNL-istului Cristian Popa.

După ce a “rezolvat” interesele grupurilor imobiliare, borcanul de miere a ajuns și la Cristian Popa care la sfârșitul anului 2007 și începutul anului 2008 a intrat în posesia a peste 20 de terenuri (din câte știm noi) prin cumpărare și reconstituire (mai mult sau mai puțin dubioasă) însumând peste 121.000 mp. În data de 12 noiembrie 2007, într-o singură zi, PNL-istul Cristian Popa a intrat în posesia unui pachet de 14 terenuri. Despre modul în care a intrat Cristian Popa în posesia acestor terenuri, instituțiile statului au început să pună multe întrebări.

Acte suspecte elaborate de Cristian Popa

Declarându-se moștenitor al unor persoane de etnie maghiară din Municipiul Săcele, PNL-istul Cristian Popa reușește să pună mâna pe terenuri. În documentele de punere în posesie asupra terenurilor, semnătura lui Cristian Popa apare în trei locuri: ca membru al Comisiei Locale de aplicare a Legilor Fondului Funciar Funciar, ca expert măsurători și ca beneficiar. Practic, Cristian Popa și-a dat aproape singur terenurile în zonele pe care le-a vânat. Gravitatea acestei fapte comise de PNL-istul Cristian Popa a intrat și în vizorul instituțiilor statului.

Întai dat afară, a urmat verdictul celor de la ANI, acum în vizorul instituțiilor de cercetare

Așa cum se poate observa, în cazul PNL-istului Cristian Popa lucrurile ies la iveală și instituțiile statului încep să intre pe fir. Într-o primă etapă PNL-istul Cristian Popa a fost dat afară din cadrul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele când s-a demonstrat că era creierul unui grup organizat, care era foarte bine definit din punct de vedere al ierarhiilor și fiecare avea sarcinile sale bine definite în această grupare. Numai către firma concubinei sale,Popa Cristian a aranjat licitații și a direcționat sute de mii de lei anual. Deși PNL-istul Popa Cristian susține că ar fi victimă politică, demisia responsabilului de achiziții publice din cadrul RPLP Săcele întărește faptul că acolo acționau ca un grup organizat.

Apoi a venit rândul celor de la Agenția Națională de Integritate,  care i-au studiat  activitatea de consilier local a PNL-istului Cristian Popa în perioada 2016-2018 și au observat că a luat parte la hotărâri ale Consiliului Local Săcele care i-au adus beneficii personale și l-au declarat incompatibil cu funcția de consilier local, existând în acest moment un proces pe rolul instaței de judecată.

Acum a venit rândul instituțiilor de cercetare să intre pe fir.

Zeci de săceleni înșelați de mafia imobiliară!

Fiind detașat  la Serviciul Fond Funciar,Registrul Agricol,Cadastru  din cadrul Primăriei Municipiului Săcele, PNL-istul Cristian Popa a avut informații despre toate terenurile din Municipiul Săcele. Una din metodele folosite de grupul imobiliar era să îi vâneze pe proprietarii de teren care erau din categorii vulnerabile și să-i excrocheze. Membrii grupului reușeau să obțină de la bătrâni împuterniciri pentru a semna în locul lor documentele pentru a-i pune în posesia terenurilor.  Membrii grupului le spuneau bătrânilor că terenul lor se află în zona X, dar de fapt terenul se afla în zona y, o zona mult mai bună. Aceasta era una din metodele folosite de mafia imobiliară, prin care reușeau să le fure terenurile săcelenilor. Este foarte interesant faptul că multe astfel de documente s-au făcut la același notar din Săcele .

Săceleni, așa cum v-am îndemnat și in trecut, dacă considerați că ați fost victimele unor înșelăciuni ale diverselor grupuri imobiliare din Săcele în perioada 2000-2012, nu ezitați să ne scrieți sau să depuneți plângeri la instituțiile statului. În ultima perioadă cel puțin 4 plângeri s-au înregistrat împotriva grupurilor imobiliare din Săcele. Noi avem coloana vertebrală să vă publicăm povestea, indiferent de numele grele implicate.

Comments