În plină pandemie, Șefa DSP Brașov demisionează

132

Directorul DSP Brașov, Anca Bertea, și-a dat ieri demisia din funcție, după ce în ultimele zile au existat mai multe sesizări cu privire la incapacitatea instituției de a coordona activitatea și de a oferi informații concrete despre epidemia de coronavirus la nivelul județului Brașov.

Anca Bertea a avut un mandat scurt la conducerea Direcției Publice de Sănătate Brașov, fiind instalată în funcție la sfârșitul lunii ianuarie, printr-un ordin semnat de ministrul Sănătății, PNL-istul Victor Costache (acel Ministru al Sănătății care redirecționează banii statului către Spitalele private).

Bertea a devenit director al DSP fără a avea experiență, în domeniul sănătății publice. Cam așa are Guvernul și PNL-ul grijă de sănătatea noastră : promovând în funcții cheie persoane slab pregătite, fără experiență și care să fie umile ordinelor venite pe linie de partid.

Conform Newsbv, Anca Bertea ar fi ajuns în funcție cu sprijinul lui Andrei Kadas, fostul Președinte al PNL Săcele, demisionar din PNL, cel care era „stăpânul inelelor” în spitalele din Brașov și asociatul clanului de interlopi Alexa: președinte la Comisia de Sănătate la Consiliul Județean Brașov, demisionar din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie, președinte al Consiliului de Adminisitrație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Tot Kadas este cel care a instalat-o ca manager și pe Ramona Ionescu, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. De altfel, Ramona Ionescu este primul personaj care a dezertat pe frontul abia declanșat în lupta cu epidemia de coronavirus la Brașov…

Și, ca să înțelegeți cum funcționa caracatița din sănătate, organizată de Kadas, Ramona Ionescu era în comisia de concurs pentru postul de manager de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie, care nu a acceptat, ilegal, sub președinția lui Kadas, dosarul de canditatură al dr. Alexandru Grigoriu. Instanța a făcut dreptate, cu cheltuieli de judecată plătite din banii publici, evident, doar nu de la Kadas și asociații lui interlopi cu care se întâlnea la spital. Ulterior, Ramona Ionescu ajunge manager la Infecțioase.

Toate funcțiile cheie în domeniul sănătății ocupate de Kadas au fost girate de Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Cam așa arată lupta cu coronavirusul la Brașov. Oamenii promovați în funcții cheie de liberali se retrag din “front”.

Comments