Habarnistul Sterpu, din nou corijent

255

Având o educație economică precară, micuțul habarnist Sterpu încearcă o noua manipulare asupra săcelenilor prin trompeta sa de propagandă, saceleanul.ro. Însă așa cum ne-a obișnuit, și de această dată a căzut în penibil. Probabil că aceste situații îl reprezintă.

Fără nici măcar un argument, consilierul local PNL Ciprian Sterpu lansează o afirmație precum că la Primăria Municipiului Săcele ar exista probleme financiare și că prin excedentul bugetar se acoperă deficitul bugetar pe anul 2018 de 13 milioane lei.

Ceea ce nu cunoaște micuțul specialist Sterpu este faptul că o administrație folosește excendentul bugetar pentru anumite investiții este o practică economică firească, acest fapt neînsemnând că acoperă un deficit.

Pentru o corectă informare a săcelenilor cu privire la activitățile administrației aducem la cunoștință situația excedentului bugetar în ultimii 5 ani. Astfel, în anul 2014 excedentul bugetar utilizabil în 2015 a fost de 6.715.029 lei; în anul 2015 excedentul bugetar utilizabil în 2016 a fost de 10.305.410 lei; în anul 2016 excedentul bugetarutilizabil în 2017 a fost de 21.488.475 lei; în anul 2017 excedentul bugetar utilizabil în 2018 a fost de 21.687.935; iar în anul 2018 excedentul bugetar utilizabil în 2019 este de 8.889.346 lei se precizează în comunicatul emis de Primăria Municipiului Săcele.

Conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice 3809/2018, administrația are obligația ca în primele 5 zile lucrătoare ale lunii ianuarie excedentul bugetar să fie repartizat. Acest lucru s-a întâmplat de altfel la ședința de îndată a Consiliul Local din data de 8 ianuarie ședință la care PNL-istul Sterpu  a absentat, de unde probabil și neînțelegea situației financiare a administrației.

Excedentul mai mic de anul acesta este tocmai datorită faptului că în ultimii ani administrația a folosit acești bani în învestiții în sănătate (Spitalul Municipal, policlinică), infrastructură și educație. Însă obișnuit cu practicile vechilor administrații liberale ce s-au perindat și au căpușat banul public la Săcele, PNL-istul Sterpu este vizibil iritat că la Săcele se fac investiții benefice pentru săceleni.

În privința “întârzierii salariilor”, cu un minim efort de gândire, PNL-istul Sterpu ar fi putut constata că perioada începutului de an este mereu aglomerată pentru Serviciul Contabilitate din sectorul public. De asemenea, manipulatorul Sterpu omite să precizeze că zilele de 1 și 2 ianuarie au fost libere.

PNL-istul Sterpu ar trebui să le spună angajaților primăriei că datorită jocurilor politice practicate de grupul PNL Săcele în Consiliul Local , au încercat să blocheze rectificări ale bugetului  în anul 2018, existând riscul ca angajații Primăriei Săcele să nu mai primească salariul timp de 1 lună de zile, nicidecum o banală întârziere de 2 zile.

Prin lipsa lui de informare și prin luarea unor poziții haotice în ședințele de Consiliul Local, PNL-istul Ciprian Sterpu ne demonstrează încă odată că este cel mai slab pregătit dintre consilierii locali.

Comments