Guvernul Orban nu exclude majorarea vârstei de pensionare

161

Răsturnare de situație! După ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că nu există un proiect de act normativ care să prevadă creșterea vârstei pensionare, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat astăzi că se lucrează la un proiect ce prevede munca opțională până la 70 de ani.

Astfel, vârsta de pensionare ar putea crește până la 70 de ani.

„În momentul de față, nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani. Însă cred ca se impune o discuție în spatiul public, dacă persoanele doresc să opteze pentru cresterea varstei de pensionare, atunci sa o faca. Dar nu cred ca vom ajunge in curand la o crestere obligatorie a varstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat in dezbatere publica, se lucreaza la un proiect, exista si in Camera Deputatilor un astfel de proiect care permite munca pana la 70 de ani. Daca se va ajunge la concluzia ca exista o sustinere pentru aceasta idee, este posibil sa luam aceasta masura”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara, la finalul lunii decembrie 2019, că nu i s-a „indicat” creşterea vârstei de pensionare.

„Să ştiţi că în toată Europa vârsta de pensionare este prelungită, este adevărat că speranţa de viaţă şi tipul de activităţi şi în general ecosistemul în care noi lucrăm în România este uşor diferit faţă de alte ţări, dar în general în Europa tendinţa este de creştere a perioadei de activitate.”- a precizat Ministrul Muncii

Comments