Funcționarea Canionului 7 Scări sabotată de Regia Pădurilor Săcele!

710

Printr-un nou material cu rol tendențios lansat de trusturile de presă obediente organizației PNL Săcele, Brașov Tv și Săceleanul.ro, aceștia reproșează faptul că accesul în Canionul 7 Scări nu se poate face deoarece nu s-au făcut acțiunile de igienizare a versanților din cauza faptului că Primăria Municipiului Săcele nu are buget aprobat. Prin această nouă manipulare și dezinformare, cele două trusturi de presă online ne demonstrează încă o dată că sunt tentacule active ale caracatiței mafiote instaurate de ani buni la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm încă de la început că obiectivele turistice Canionul 7 Scări și Tiroliana sunt administrate de Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele, nu de Primăria Municipiului Săcele.  Până în octombrie 2018 responsabilul cu Canionul 7 Scări și Tiroliana a fost PNL-istul Cristian Popa , iar toate contractele de prestări servicii la cele două obiective turistice erau dirijate de către Cristian Popa către firma Enjoy&Discover the Nature SRL, controlată de concubina acestuia. În urma numeroaselor nereguli constatate de primul audit, directorul RPLP Sorin Hermenean l-a înlocuit pe Cristian Popa de la compartimentul Silvoturism, oferindu-i un alt post călduț la Regia Pădurilor. Deși Cristian Popa ar fi trebuit rejectat de Sorin Hermenean, trecutul comun și apetitul pentru terenuri mențin o relație strânsă între cei doi.

Faptul că Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele nu are bani să facă acțiunea de igienizare a versanților din cadrul Canionului 7 Scări este o minciună grosolană lansată de cele 2 trusturi de presă și tolerată de conducerea Regiei Publice Locală a Pădurilor Săcele.  Pe lângă faptul că Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele are în depozit nu mai puțin de 5.000.000 lei  și îi pot utiliza oricând, iar până la aprobarea bugetului de către Consiliul Local Săcele aceștia pot utiliza în fiecare lună 1/12 din cât au cheltuit anul trecut. Ba mai mult, conform SICAP în perioada 01.01.2019-01.04.2019 Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele a făcut achiziții de bunuri și servicii prin achiziție online în valoare de peste 478.000 lei și prin achiziție offline de peste 44.000 lei. În această situație în mod clar nu putem vorbi că nu există bani la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele. Putem vorbi doar de indolență și incompetență, tolerată de directorul Sorin Hermenean.

Remarcăm faptul că nici Săceleanul.ro și nici BrașovTv nu sesizează faptul că turiștii care vizitează Canionul 7 Scări nu se pot bucura de Tiroliană, iar Bugetul Local este prejudiciat cu sume colosale din cauza incompetenței PNL-istului Cristian Popa, care până în octombrie 2018 a fost responsabilul cu Canionul 7 Scări și Tiroliană. După cum bine știți , Tiroliana de la 7 Scări are activitatea suspendată deoarece nu are autorizație ISCIR. Deși au trecut mai bine de 6 luni de la notificările venite de la ISCIR și de la Protecția Consumatorului, conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele nu a fost în stare să obțină autorizația ISCIR, aceștia preferând să poarte lupta prin tribunal în loc să-și facă ordine în propria ogradă. Probabil că în această perioadă au încercat să își acopere toate neregulile făcute de-a lungul anilor, speriați de auditul intern ce are loc în această perioadă.

Deși de la BrașovTv nu avem nici o pretenție, măcar Săceleanul.ro patronat de consilierul local PNL Ciprian Sterpu ar fi trebuit să informeze corect opinia publică mai ales că Sterpu este și consilier local și ar fi trebuit să înțeleagă până acum mecanismul prin care funcționează o regie publică sau o administrație publică. Însă, principalele scopuri ale consilierului local PNL Ciprian Sterpu este să-i intoxice pe săceleni cu minciuni,dezinformări, manipulări și să facă scut de protecție în jurul grupului de interes local de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele. Atribuțiile de consilier local nu prea prezintă interes pentru PNL-istul Sterpu.

 

Sursa foto : ProAlpin

Comments