Electroprecizia Electrical Motors investește 11 milioane de euro

209

Compania Electroprecizia Electrical Motors Săcele va investi în următorii trei ani, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea Transilvania, 52,8 milioane de lei (10,9 milioane de euro) în dezvoltarea unei noi familii de motoare electrice cu eficiență energetică de clasă superpremium. Din această sumă, 22,4 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, mare parte dintre acestea – 19,06 milioane de lei – fiind fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Prin această investiție, Electroprecizia Electrical Motors țintește să devină prima opțiune la nivel European ca furnizor de motoare electrice personalizate pentru integratori europeni, lideri de piață în segmentul lor.

Electroprecizia Electrical Motors face parte din holdingul Electroprecizia Săcele. Aceasta a încheiat anul trecut cu afaceri de 145,45 milioane de lei (aproximativ 30,6 milioane de euro), într-o ușoară scăere față de anul anterior când raporta un business de 157,78 milioane de lei.

Electroprecizia, care operează ca un holding, a raportat un profit net de 4,93 milioane de lei (peste un million de euro), mai redus decât câștigul net din 2018, care s-a cifrat la 5,71 milioane de lei.

Compania a demarat procesul de transformare a platformei industriale în parc industrial. În cursul anului 2019, s-a ajuns la gradul de ocupare al Parcului Industrial și Logistic Electroprecizia de 58%, totalizând o suprafață construită utilizată de  65.900 mp. Valoarea investițiilor imobiliare puse în funcțiune în cursul anului 2019 a fost de 6,616 milioane de lei, iar valoarea investitiilor in în curs este de 8,392 milioane de lei.

Compania este deţinută în proporţie de 49,7% de Intercom Sfântu Gheorghe, companie controlată majoritar de Interlogistics SA, societate la rândul ei controlată de Adrian Secelean, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al Electroprecizia.

Comments