Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru execuția balizajului și proiectarea benzii pistei viitorului Aeroport Brașov

370

O nouă achiziție importantă pentru viitorul Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav a fost încheiată cu succes de către Consiliul Județean Brașov. Este vorba despre „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, achiziție a cărei valoare estimată a fost de 74.128.726 lei fără TVA.

La data-limită de depunere a ofertelor, care a fost 10 septembrie, s-au înscris în SEAP trei operatori economici – Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG ,  Societatea de Constructii Napoca  și  Construcții SA. Membrii comisiei de evaluare au desemnat câștigătoare oferta prezentată de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, clasată pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prevăzute în DUAE, ofertă cu valoarea de 55.124.845,60 lei (11,6 milioane de euro) fără TVA.

Marți s-a semnat Raportul procedurii și au fost transmise comunicările către firmele participante, anunță Consiliul Județean Brașov.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, și COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18.749.156,84 lei fără TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36.375.688,76 lei fără TVA. Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni. Contractul cu Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL ar putea fi semnat de conducerea CJ Brașov în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații

Comments