Ediția a IV-a a Memorialului Marian Măuță va avea loc sâmbătă la Săcele

144

A patra ediţie a turneului organizat în memoria lui Marian Măuţă va avea loc sâmbătă la sala de sport a Liceului ,,George Moroianu” din Săcele începând cu ora 9 . Ediţia din acest an a turneului este organizată de către Aurel Bărbuţă şi familia fostului fotbalist, soţia Adriana şi fiica Izabela. „Continuăm tradiţia acestui turneu în memoria lui Marian Măuţă. Turneul este organizat cu sprijinul conducerii Liceului George Moroianu, dar şi a primarului Virgil Popa“, a spus Aurel Bărbuţă, organizatorul turneului.

La a 4-a ediţie au fost invitate toate echipele importante din fotbalul braşovean. Cetate Râşnov a declinat invitaţia organizatorilor, iar AFC Hărman s-a retras. În schimb, ACS SR Braşov va parti-cipa la turneu, unde va lua locul celor de la AFC Hărman. Conform tragerii la sorţi, grupa B, din care fac parte ACS SR Braşov, Precizia Săcele şi ACS Steagu Roşu, pare a fi extrem de echilibrată. În grupa A, Corona este favorită, iar grupa C se anunţă interesantă cu două favorite „Prietenii lui Măuţă“ şi Colţea. Primele trei ediţii ale turneului au fost câştigate de echipa „Prietenii lui Măuţă“. Şi la această ediţie „Prietenii lui Măuţă“ va alinia o echipă redutabilă din care fac parte foşti şi actuali jucători ca Tibi Ghioane, Nicodim, Minescu, Burciu, Călugăreanu, Isac, Ţicalo, Donose, Ursache şi Dâstariu.

Echipele pe la care a trecut Marian Măuță si si-a pus amprenta calitatii, au avut si vor avea mereu o reverenta si o recunoastere a valorii lui…FC Brasov, Precizia Sacele, Tractorul Brasov, Sportul Studentesc, FC Bihor, A.F.C Harman, Corona Brasov, pe care a ajutat-o sa promoveze an de an pana la liga a doua din postura de jucator si ulterior la liga 1, avand calitatea de antrenor secund, devenind copilul de suflet al cunoscutului Daniel Bona, sub timona caruia a mai jucat si la Sacele timp de 2 ani la divizia B.
Precizia Sacele, prin omul de sport mereu implicat si devotat, Aurica Barbuta, care s-a zbatut mereu pentru a promova fotbalul, a considerat ca Mauta, disparut fulgerator la 37 de ani, merita un turneu de minifotbal, deoarece el a trait intru si pentru fotbal.
Competiția, dedicată fostului fundaș central Marian Măuță, a ajuns la editia a-4-a, dovada constanta cu care organizatorii ii respecta memoria.
Echipele care si-au dat acordul participarii dovedind deschidere necesara organizarii sunt:
Precizia Săcele, Prietenii lui Măuță, Colțea 1920 Brașov, Corona Brașov, ACS Steagu Roșu Brașov, ACS „SR” Brasov, Cetățenii Ghimbav, AC Internațional și ACSM Codlea.

Comments