Dragoș Lungu: Tinerii nu pleacă din Săcele !

908

În dublă calitate de tânăr săcelean și Președinte al Tinerilor Social Democrați Săcele mă văd nevoit să răspund la ultima afirmația manipulatoare lansată de consilierul local PNL, Ciprian Sterpu prin Saceleanul.ro.

Căzând și  miercuri dimineață în ridicol, acesta a încearcat să atragă atenția de la lipsa lui de informare și a afirmat că administrația publică nu face nimic pentru tineri, aceștia preferând să migreze în Brașov. Faptul că scrie după ureche și nu prezintă nici măcar o dată statistică privind migrația tinerilor săceleni, ne indică în mod clar intenția PNL-istului Ciprian Sterpu de a manipula din nou opinia publică.

Dacă el, ca și tânăr săcelean și consilier local săcelean a preferat să locuiască în Brașov, asta nu înseamnă că majoritarea tinerilor săceleni intenționează să facă acest pas.

Faptul că acuză administrațiile PSD că nu au făcut nimic pentru tinerii săceleni, îi reamintesc că din cei 28 de ani de la căderea regimului comunist, PSD a condus Săcelele doar 6 ani și jumătate. Restul de mai bine de 20 de ani a fost condus de partidul din care face și el parte. Ce au făcut administrațiile liberale pentru tinerii săceleni ? Nimic !

Pentru a fi informat corect și consilierul local PNL Ciprian Sterpu, am să trec prin revistă câteva din realizările majore ale administraților PSD de la Săcele pentru tineri:

1.Realizare cartier ANL Bunloc unde sute de familii tinere și-au putut ridica o locuință, primăria punând la dispoziție terenul gratuit. -2004

2.Realizare locuințe ANL pentru tineri în cartierul Ștefan cel Mare  – 2004

  1. Prin redeschiderea Spitalului Municipal Săcele s-au creat zeci de locuri de muncă și pentru tinerii medici și asistenți.- 2017
  2. Realizare locuințe ANL pentru 38 de familii tinere în cartierul Electroprecizia – 2018
  3. Pentru a veni în sprijinul famililor tinere, Municipalitatea va înființa în anul 2019, respectiv 2020 două creșe.

De asemenea, PNL-istul Ciprian Sterpu face referire la Legea 15 /2003, cea care le dă posibilitatea tinerilor sub 35 de ani de a-şi construi o locuinţă pe teren oferit gratuit de Primăria Săcele. Cu siguranță că actuala adiministrație ar fi oferit terenuri tinerilor săceleni, însă Ciprian Sterpu omită să precizeze că fostul lui șef, Vasile Lața, a avut grijă să înstrăineze într-un mod dubios toate terenurile aflate în patrimoniul Municipiului Săcele.

Dacă își dorește așa mult ca tinerii săceleni să primească gratuit o bucată de teren pentru a-și ridica o locuință, poate că Ciprian Sterpu ar trebui să dea dovadă de spirit civic și să le solicite latifundiarilor care au fost și sunt la PNL Săcele, să restituie măcar o parte din terenuri înapoi către Primăria Municipiului Săcele.

Să nu uităm faptul că Ciprian Sterpu este unul dintre consilierii locali care au blocat investițiile pentru reabilitarea Clubului Elevilor și Bibliotecii Municipale Săcele, locații unde învață sute de elevi săceleni. PNL-istul Ciprian Sterpu trebuie să înțeleagă că pentru a ne păstra tinerii în Săcele trebuie să investim și în educația copiilor lor.

Președinte TSD Săcele

Dragoș Lungu

Comments