Două containere de pre-triaj au fost instalate la Spitalul Municipal Săcele

91

La Spitalul Municipal Săcele vor fi instalate în cursul zilei de astăzi  două containere modulare cu destinația de pre-triaj. Dotarea spitalului cu containere de pre-triaj vine ca urmare a măsurilor stabilite la nivel național în vederea prevenirii îmbolnăvirii populației cu COVID-19.

În spațiul de pre-triaj personalul medical va prelua toți pacienții care se prezintă prin mijloace proprii la spital și cei de pe ambulanță și îi vor îndruma către secțiile specifice fiecărei afecțiuni în parte. În situația în care unul dintre prezumtivii pacienți va prezenta simptomatologie specifică Covid-19 va rămâne în izolare în containerul modular respectiv până la sosirea autospecialei cu izoletă a ISU, care îl va transporta la Spitalul de boli infecțioase.

Procedura de pre-triaj de la Spitalul Municipal Săcele va începe de mâine, 17 martie. Tot de mâine se înființează o nouă linie de gardă alcătuită dintr-un medic, 2 asistente, 2 infirmiere și 2 brancardieri care vor asigura pre-trierea 24 de ore din 24.

Containerele modulare cu destinația de pre-triaj reprezintă doar o parte din măsurile de prevenție luate la nivelul Municipiului Săcele. În același timp, îi rugăm pe săceleni să se informeze doar din surse sigure și să evite panica.

La această oră în Municipiul Săcele nu avem nici un caz confirmat de COVID-19.

Comments