Din 2 Iunie se reia activitatea la Spitalul Municipal Săcele și la Policlinică

110

Începand cu data de 2 iunie 2020, activitatea de specialitate a spitalului pentru serviciile medicale de spitalizare continua, spitalizare de zi, consultatii si servicii de ambulatoriu in specialitatile medicina interna, cardiologie, endocrinologie, gastroenterologie, pediatrie, oftalmologie, ORL, neurologie, diabet zaharat si boli de nutritie, oncologie medicala, obstetrica ginecologie, urologie, chirurgie generala si ortopedie traumatologie se va desfasura dupa cum urmeaza:

– serviciile de spitalizare continua (medicina interna, boli cronice, pediatrie) se vor efectua pe numarul existent de paturi. Fiecare pacient internat va fi testat rt-PCR SARS-Cov2, iar in perioada asteptarii rezultatului va sta izolat in saloane de suspecti.

– serviciile de spitalizare de zi se vor efectua in programul de lucru 08.00-20.00 cu respectarea programarilor, astfel incat pacientii sa nu aglomereze spitalul si spatiile de asteptare, respectandu-se regulile de protectie contra infectiei cu virursul Covid19 (mentinerea distantarii sociale, purtarea mastii, dezinfectarea mainilor etc)

– serviciile medicale de ambulatoriu se vor efectua conform programului de lucru normal, cu respectarea programarilor pacientilor la interval de 1 ora intre consultatii pentru a fi posibila efectuarea dezinfectarilor cabinetelor in conformitate cu reglementarile legale.

– pentru serviciile medicale reprezentate de endoscopia digestiva, spirometria, testul de efort, precum si pentru manevrele chirurgicale invazive, fiecarui pacient i se va recolta test rt-PCR SARS-Cov2 inaintea efectuarii serviciului medical.

– camera de garda va functiona in regim normal, cu masuri de protectie si siguranta in scopul prevenirii raspandirii infectarii cu Covid19.

– atat la locatia din Aleea Episcop Popeea nr. 20, cat si la sediul spitalului din str. Oituz nr. 54, pentru fiecare pacient care necesita servicii medicale, se va efectua pretriajul cu determinarea temperaturii corporale, a pulsoximetriei si declaratia pe propria raspundere a acestuia privind contactul cu pacienti pozitivi SARS-Cov2.

– laboratorul de radiologie si imagistica medicala, laboratorul de analize medicale, serviciul de anatomie patologica si laboratorul de biologie moleculara isi vor desfasura activitatea in regim de lucru normal.

Comunicat Spitalul Municipal Săcele

Comments